x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, academician Cristian Hera

Astăzi e ziua ta, academician Cristian Hera

de Ramona Vintila    |    18 Dec 2013   •   00:35
Astăzi e ziua ta, academician Cristian Hera
Sursa foto: LIVIU CHIRICA / Mediafax Foto

Academician Cristian Hera, vicepreşedintele Academiei Române, preşedintele Secţiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice a Academiei Române, împlineşte astăzi 80 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

Urez cititorilor, şi nu numai, “La mulţi ani cu bine şi sănătate deplină”
“Sper într-un viitor mai bun, luminos şi îmbelşugat, cu linişte şi realizări pe măsura potenţialului de care dispunem”
 “Vă rog să-mi îngăduiţi să mulţumesc Jurnalului Naţional pentru aprecierea faţă de mine. Spun apreciere pentru că nu este pentru prima dată când Jurnalul Naţional mă onorează în paginile sale cu gânduri bune şi frumoase.
Cred că acum, la împlinirea vârstei de 80 de ani, aşa cum spuneţi dumneavoastră, se poate face un bilanţ. Un bilanţ al anului trecerii de la 79 la 80 de ani. A fost un an bun, un an activ, cu eforturi, dar şi cu realizări.
În cadrul Academiei Române am organizat o serie de dezbateri pe probleme majore ale naţiunii, cu care se confruntă prezentul şi viitorul dezvoltării durabile a României.
Având în vedere că domeniul meu de activitate este ştiinţa solului şi nutriţia plantelor, am acordat o atenţie deosebită agriculturii. Recent, în Editura Academiei Române a fost publicat volumul   în care se prezintă starea actuală a agriculturii în ţara noastră, în Uniunea Europeană şi la nivel mondial, căi, mijloace şi măsuri ce se impun a fi luate pentru realizarea unei agriculturi durabile şi performante, competitive cu cea a ţărilor avansate, mai ales acum, în contextul schimbărilor climatice gloabale, schimbări care afectează în primul rând agricultura şi securitatea alimentară.
Participând la cel de al 6-lea Forum Mondial al Ştiinţei care a avut loc la sfârşitul lunii noiembrie a acestui an la Rio de Janeiro, m-am convins că diminuarea resurselor naturale, a resurselor de apă, a biodiversităţii, degradarea solurilor, amplificate de schimbările climatice globale, accentuează starea de degradare a mediului şi că omenirea este din ce în ce mai îngrijorată şi, mai mult decât oricând, îşi pune mari speranţe în dezvoltarea ştiinţei şi inovării.
Mă întrebaţi de bucuriile şi necazurile vieţii. Necazurile vin de la faptul că realizările ştiinţei nu sunt aplicate în practica productivă, că potenţialul pe care îl avem, mai ales în agricultură, este departe de a fi valorificat la adevărata sa valoare.
Se înţelege că am şi bucurii, bucurii care vin atât din realizările profesionale, dar mai ales din înţelegerea din cadrul familiei. Suntem mulţi. Cei doi copii ai noştri ne-au dăruit patru nepoţi minunaţi, frumoşi şi buni, care aduc linişte şi bucurie în sufletele noastre.
Sper într-un viitor mai bun, luminos şi îmbelşugat, cu linişte şi realizări pe măsura potenţialului de care dispunem. Pentru că suntem în ajunul marilor sărbători, urez cititorilor, şi nu numai, .
 

×
Subiecte în articol: acad. Cristian Hera