x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Adrian Nastase implineste 54 de ani

"Astazi e ziua ta..." - Adrian Nastase implineste 54 de ani

22 Iun 2004   •   00:00
"Astazi e ziua ta..." - Adrian Nastase implineste 54 de ani

SATISFACTII
Fiecare varsta are semnificatia ei si pe toate le-am simtit diferit. La 25 de ani imi doream sa invat mai mult, sa am impliniri profesionale si sa-mi "traiesc" viata. Astazi, la 54 de ani, pot sa spun ca imi doresc in continuare sa invat mai mult, mai corect spus, "sa aflu". Viata a fost generoasa cu mine si am reusit sa imi realizez multe din planurile tineretii

"De la o anumita varsta, un an in plus sau in minus incepe sa nu mai conteze. Un nou an in viata mea inseamna o multime de lucruri noi invatate. Pentru ca noutatile si lucrurile neasteptate nu tin cont de varsta. Un an in plus in viata oricarui om inseamna si un moment de bilant. In ultimii ani am avut aniversari fericite pentru ca bilanturile au fost in general pozitive. Si cand spun acest lucru sa stiti ca nu ma gandesc la politica. Bilanturi politice fac destule la partid sau la guvern. Bilanturile pe care le fac de ziua mea tin exclusiv de viata mea si a familiei mele. De exemplu, ma gandeam ieri ca aproape nu-mi vine sa cred ca Andrei a inceput examenele de bacalaureat. Iata un motiv de mandrie care face ca bilantul din aceasta zi sa fie pentru mine, ca tata, pozitiv.

Intotdeauna aniversez in familie. Acasa sunt pe deplin fericit. Fie ca e vorba despre cine stie ce victorie diplomatica, fie ca e vorba de o aniversare, sotia si copiii sunt cei care imi ofera mereu un cuvant bun, un zambet sincer si ma ajuta sa imi regasesc linistea. De fapt, cred ca acest lucru este valabil pentru orice om care isi cladeste viata in jurul ideii de familie. Nu mai am la fel de mult timp ca altadata. Din aceasta cauza sufar cel mai mult. Pentru ca intalnirile cu prietenii sunt mai mereu pe fuga, petrecem mai putin timp impreuna decat as fi vrut. A doua diferenta este ca acum sunt mult mai responsabil. Am fost si eu un tanar rebel, care profita pe atunci de toate momentele libere pentru a iesi cumva din monotonia vietii pe care sistemul comunist ne-o impunea. Niciodata trecerea timpului nu este prea inceata atunci cand vine vorba de inaintarea in varsta. Imi place foarte mult o vorba a lui Abraham Lincoln, care spunea ca nu conteaza la final cati ani ai adaugat vietii tale, ci cata viata ai dat fiecarui an in parte. De aceea imi place sa cred ca cel mai important lucru este sa ne infrumusetam viata in fiecare moment, asa cum putem. Acum, la 54 de ani, imi doresc sa calatoresc mai mult prin tara. Sa ies mai des din cabinetul de prim-ministru si sa intru in vorba cu oamenii, fara alai si fara oficialitati. Este o dorinta mai veche, care sper sa mi se indeplineasca. Imi doresc mai multa liniste. In primul rand, pentru familie. Nu simt inaintarea in varsta. As putea vorbi insa de o povara in sensul adunarii de responsabilitati. Am insa suficienta energie. Niciodata nu mi-am dorit sa fiu mai tanar sau mai batran, pentru ca am inteles farmecul fiecarei varste si mi-a placut sa traiesc mereu in prezent. Imi place varsta pe care o am, pentru ca am strans deja atat de multe amintiri, am o familie minunata si, in acelasi timp, privesc viitorul cu multa incredere. Un an in plus sa ma faca mai trist? Nici vorba! Poate putin melancolic. Dar acest lucru a inceput sa mi se intample imediat dupa ce am implinit 20 de ani. Cred ca e ceva normal pentru toata lumea. Un an in plus in viata mea inseamna un an in plus si in viata baietilor mei, Mihnea si Andrei. Iar acest lucru ma face sa ma simt mandru. Pentru ca, pana la urma, ei sunt cea mai importanta realizare a mea.

Mai inseamna si inca un an de casatorie si bucuria de a o reintalni, in fiecare zi, acasa, la fel de tanara si de frumoasa pe sotia mea, Dana."

×
Subiecte în articol: calendar viata