x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... - Alexandru Andries

Astazi e ziua ta... - Alexandru Andries

13 Oct 2005   •   00:00
Astazi e ziua ta...  -  Alexandru Andries

Debuteaza ca solist in 1974, iar in 1984 inregistreaza primul album, "Interioare". De atunci a adunat la activ peste trei mii de concerte si o multime de fani. Alexandru Andries, un nume de referinta in muzica romaneasca, implineste astazi 51 de ani.

"Nu m-am gandit vreodata ca o sa ajung sa cant"

Debuteaza ca solist in 1974, iar in 1984 inregistreaza primul album, "Interioare". De atunci a adunat la activ peste trei mii de concerte si o multime de fani. Alexandru Andries, un nume de referinta in muzica romaneasca, implineste astazi 51 de ani.

"Cum primesc noul an de viata? Gratis! Sper sa nu coste prea mult, ca de la o varsta in sus, anii vin cu medicamente si e scump... Nu imi fac niciodata planuri pentru ziua mea si nici nu cred ca o sa-mi fac vreodata. Au fost insa cateva aniversari memorabile. Una a fost cand niste studenti simpatici de la Arhitectura au venit cu noaptea-n cap, daca nu chiar in toiul noptii, si au lipit de rama usii mele de acasa un desen care semana perfect cu un zid de caramida, iar eu cand m-am trezit si am deschis usa sa plec m-am trezit cu un zid in fata... A fost o surpriza, scria «La Multi Ani!» pe zidul ala, si cred ca asta este cea mai simpatica celebrare, mai m-au incantat si altele, dar n-a fost nimic peste surpriza asta. Cred ca fiecare dintre noi are senzatia ca, pe masura ce imbatraneste, i se pare ca timpul trece tot mai repede si nu intelege unde s-au dus anii astia. Asa cred ca e normal, probabil, nu stiu... Eu sunt foarte bucuros ca am reusit sa fac ceea ce imi place si ca lucrurile care imi plac mie plac si la altii. Cred ca e o bucurie care este imposibil de pus in cuvinte, o bucurie extraordinar de mare. Nici macar nu m-am gandit vreodata ca o sa ajung sa cant. Eu la inceput am desenat si am pictat, pe urma, tot intamplator, am ajuns la Arhitectura si tot asa, dintr-o joaca, am inceput sa cant. Nu m-am gandit nici o secunda ca o sa fac din asta o cariera si o sa ajung sa scot multe discuri, sa cant in concerte, sa ajung pe scenele mari ale tarii. A fost ceva care pur si simplu s-a intamplat si cred ca e mai bine asa, pentru ca, atunci cand lucrurile vin natural, sunt cele care trebuie. Eu initial voiam sa fiu pictor, asta a fost ideea mea unica si fixa, insa din mai multe motive nu s-a intamplat lucrul asta. Acum imi dau seama ca mi se potriveste mult mai bine muzica decat pictura, de exemplu, si oricum pictura pot sa mai fac cand am timp si chef, n-am renuntat. De ziua mea, pur si simplu ma bucur ca se intampla ca lumea sa ma tina minte, sa dau un interviu, sa-mi spuna lumea «La Multi Ani!». Ce poate sa fie mai bine decat asta? Am primit foarte multe cadouri frumoase, in general prietenii mei imi fac astfel de cadouri si ma bucur de fiecare data cand e ziua mea. Ma bucur sincer, pentru ca inseamna un pas inainte. La un moment dat, tata, atunci cand eu incepusem sa fac cantece si le faceam in engleza, m-a intrebat de ce nu scriu in romaneste. Eu i-am spus la vremea aia, cand aparusesera Dylan, Beatles, Rolling Stones, ca nu suna bine in romaneste muzica asta. Si taica mi-a zis ca asta e o prostie: «Daca tu faci cantecele si esti roman, nu are cum sa nu sune bine in romaneste!». A fost un lucru care m-a facut sa ma apuc sa scriu in romaneste si cred ca a fost foarte bine ca mi-a spus taica-miu chestia asta de la inceput."

SATISFACTIE
"Eu sunt foarte bucuros ca am reusit sa fac ceea ce imi place si ca lucrurile care imi plac mie plac si la altii. Cred ca e o bucurie care este imposibil de pus in cuvinte, o bucurie extraordinar de mare"

INTAMPLARE
"Eu, initial, voiam sa fiu pictor, asta a fost ideea mea unica si fixa insa din mai multe motive nu s-a intamplat lucrul asta. Acum imi dau seama ca mi se potriveste mult mai bine muzica..." - Alexandru Andries, intrepret si compozitor
×
Subiecte în articol: calendar cred