x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." - Basarab Nică Panduru

"Astăzi e ziua ta..." - Basarab Nică Panduru

de Ramona Vintila    |    11 Iul 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..."  -  Basarab Nică Panduru
Sursa foto: Gazeta Sporturilor/

Păstrează multe amintiri frumoase atăt ca jucător, căt şi ca antrenor. Faptul că a pregătit trei echipe in această scurtă perioadă crede că spune multe. "La Timişoara m-am simţit cel mai bine, dar şi la Constanţa mi-a plăcut", a mărturisit fostul antrenor al Farului Constanţa. Astăzi Basarab Nică Panduru sărbătoreşte 37 de ani.

"Am fost bun de cănd eram mic"

Păstrează multe amintiri frumoase atăt ca jucător, căt şi ca antrenor. Faptul că a pregătit trei echipe in această scurtă perioadă crede că spune multe. "La Timişoara m-am simţit cel mai bine, dar şi la Constanţa mi-a plăcut", a mărturisit fostul antrenor al Farului Constanţa. Astăzi Basarab Nică Panduru sărbătoreşte 37 de ani.

"Nu m-am schimbat faţă de cănd eram jucător, doar că acum alta este situaţia. Atunci eram condus de un antrenor, eram jucător, eram intr-o echipă; acum eu conduc echipa. Sunt acelaşi om in continuare. Nici trecerea anilor nu m-a schimbat. Poate pe la 60 de ani o să mă schimb.

Dacă mă uit in urmă şi văd că am jucat la Steaua, la Benfica, la echipa naţională, că am făcut parte din «generaţia de aur», că am antrenat trei echipe pănă acum, in scurta carieră de antrenor, cred că am făcut destule. Mai sunt multe de făcut, dar sunt mulţumit de ceea ce am realizat. Poate toate astea le-am făcut pentru că am avut o personalitate puternică şi nu ştiu ce făceam dacă nu o aveam.

Am fost bun de cănd eram mic. Nu mi-a schimbat nimic destinul. Nu m-a ajutat cineva ca să ajung acolo unde am ajuns. Trecerea de la Reşiţa la Steaua, nu intămplătoare, după ce am dat vreo 60 de goluri, mi-a schimbat intr-un fel viaţa, pentru că a fost un salt foarte mare pentru mine. Lucrurile s-au schimbat acum. Dacă pe vremea mea mai mergea doar cu talentul, acum, dacă nu te implici total, dacă nu iţi dai seama că trebuie să te implici 100% la fiecare antrenament, nu vei reuşi niciodată să ajungi in vărf, ca fotbalist.

Sunt un tip corect, incerc să-mi fac treaba căt se poate de bine. Nu prea imi plac puturoşii şi nesimţiţii. In rest, ii mai las şi pe alţii să mă caracterizeze.

Vremea mea ca jucător a trecut. Sunt conştient că nu mai am ce să caut pe teren. Locul meu nu mai este pe teren, ci mai degrabă pe bancă. Faptul că am făcut parte din «generaţia de aur» cred că este cea mai mare realizare a mea. Sper ca şi generaţiile care vor urma să reuşească rezultate bune. Cred totuşi că rezultatul pe care l-am obţinut in America este foarte important, şi in momentele astea este foarte greu de atins acel obiectiv. Dar nu cred că este imposibil.

Am avut atătea realizări incăt nu am regrete. Nu ştiu dacă aş schimba ceva in viaţa mea dacă aş putea da timpul inapoi, pentru că atunci au fost vremurile care au fost, acum sunt cele care sunt. Astăzi nu mai poţi să faci ceea ce făceai in ’92-’93. Ar trebui să-şi dea seama toată lumea de acest lucru. Cred că aş fi fost bun şi la alt sport, dar, dacă aş putea să o iau de la capăt, tot fotbalist m-aş face. Au fost vremuri prea frumoase, ani prea frumoşi ca să mă găndesc la altceva…"

Posibil…

"Cred că la 60 de ani, antrenorul Panduru nu se va mai certa cu nimeni, pentru că are deja o grămadă de prieteni şi nu va mai avea nici nervi ca să se certe"

Basarab Nică Panduru

×
Subiecte în articol: calendar