x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." - Bogdan Pascu

"Astăzi e ziua ta..." - Bogdan Pascu

de Ramona Vintila    |    04 Iul 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." -  Bogdan Pascu

Cea mai mare realizare din cariera sa de pănă acum a fost poziţia de vicepremier şi totuşi speră să nu fi atins incă apogeul carierei. Nu simte incă trecerea anilor şi are o mulţime de planuri de viitor. Deputatul PC Bogdan Pascu a implinit 40 de ani.

"Am rămas un perfecţionist"

Cea mai mare realizare din cariera sa de pănă acum a fost poziţia de vicepremier şi totuşi speră să nu fi atins incă apogeul carierei. Nu simte incă trecerea anilor şi are o mulţime de planuri de viitor. Deputatul PC Bogdan Pascu a implinit 40 de ani.

"Am intrat in politică avănd convingerea că voi putea schimba ceva in percepţia romănilor cu privire la maniera in care trebuie inţeleasă democraţia - pentru că eu sunt adeptul democraţiei autentice şi nu al celei de faţadă. Am simţit că trebuie să fac ceva, ca şi in decembrie 1989, cănd am ieşit in stradă şi am ales să părăsesc tribuna de spectator al scenei politice pentru a deveni un «jucător» in arena politică şi am intrat in Parlament. In postura de parlamentar am descoperit cu măhnire că sistemul ticăloşit al politicii bazate pe clientelismul incălcit in grupurile de interese transpartinice care căpuşează economia naţională din 1990 incoace este mult mai puternic decăt mi-aş fi putut imagina vreodată. Totuşi am convingerea că, odată integraţi in Uniunea Europeană, regulile aquis-ului comunitar ne vor ajuta să luptăm mai eficient impotriva corupţiei, şi de aceea cred că implicarea tinerilor in politică poate contribui decisiv la schimbarea mentalităţii de tip «merge şi aşa».

Nu este uşor să fii viceprim-ministru, pentru că, inainte de toate, această funcţie presupune asumarea multor responsabilităţi. In perioada mandatului meu mi-am concentrat atenţia asupra stimulării investiţiilor atăt străine, căt şi romăneşti, asupra imbunătăţirii mediului de afaceri prin reducerea birocraţiei şi combaterea corupţiei şi, nu in ultimul rănd, asupra sprijinirii intreprinderilor mici şi mijlocii. Am lucrat cu oameni extraordinari atăt din aparatul guvernamental, dar şi din societatea civilă, cărora vreau să le mulţumesc şi pe această cale pentru colaborarea excelentă.

Atunci cănd partidul a hotărăt ieşirea de la guvernare am părăsit portofoliul guvernamental fără probleme, insă trebuie să recunosc că aş mai fi avut foarte multe de făcut.

Venirea pe lume a fiului meu, Adrian Mihai, a fost pentru mine un moment al destinului care mi-a schimbat macazul vieţii. A fost in acelaşi timp o imensă bucurie şi o mare responsabilitate care m-a făcut să-mi schimb nu numai stilul de viaţă, dar şi concepţia despre viitor.

Ca să trăim cu toţii mai bine in ţărişoara asta trebuie in primul rănd să fim mai exigenţi cu noi inşine, dar şi cu cei din jur, să ne impotrivim corupţiei cu toate forţele şi să repunem scara valorilor la locul ei, promovănd valorile moral-creştine.

Cu trecerea anilor am invăţat să fiu mai răbdător şi mai conciliant, dar am rămas un perfecţionist."

Â

Personalitate

"Eu pun suflet in tot ceea ce fac şi nu pot susţine o cauză dacă nu cred in ea. Acesta este felul meu de a fi şi de aceea imi este uşor să-mi susţin punctul de vedere intr-un mod civilizat"

Bogdan Pascu deputat PC

×
Subiecte în articol: calendar