x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Călin Pop!

Astăzi e ziua ta... Călin Pop!

de Roxana Vintila    |    19 Dec 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Călin Pop!
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

"Printre multele cadouri pe care le primeam când eram copil se numărau şi câteva jucării muzicale - acordeon, saxofon, muzicuţă, fluiere, chitară din plastic, pe care reuşeam de fiecare dată, spre încântarea tuturor, să fredonez câte ceva după ureche dintre partiturile melodiilor pe care le auzeam la Radio Bucureşti dimineaţa, între ora 8:00 şi 9:00, la emisiunea «Melodia Preferată», mărturisea Călin Pop. Liderul trupei Celelalte cuvinte împlineşte azi 49 de ani. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani".

"În preajma acestui moment sunt fericit. Continuu să sărbătoresc, aniversarea mea fiind doar la şase zile după aniversarea trupei, care, la 13 decembrie tocmai a împlinit 28 de ani de activitate sub titulatura de «Celelalte Cuvinte». Pentru anul care urmează, deja începem să ne pregătim cu trupa pentru luna mai-iunie la un interesant proiect acustic live în Bucureşti, proiect pe care-l realizăm împreună cu prietenul, iscusitul şi mereu neobositul Aurel Mitran.

SINCERITATEA... DEPLINĂ
Sunt multe lucruri pe care le-am învăţat de-a lungul atâtor ani petrecuţi pe scenă... Şi totuşi sunt câteva pe care le consider mai importante: răbdare în tot ceea ce faci şi mai ales cu cei din jurul tău, să nu te abaţi de la linia pe care ţi-ai trasat-o, exerciţiu cât mai mult la instrument, o puternică auto-cenzură muzicală, sinceritate deplină atât în compoziţie cât şi pe scenă, respectarea publicului tău.

CÂND TIMPUL ARE RĂBDARE...
Dacă ar fi să mă mai nasc o dată, unde ar trebui să fie, ce ar trebui să fiu, ce greşeli (n)-aş mai face şi de ce ar trebui să se mai nască undeva, cândva, Călin Pop? E greu...

La acest moment (aniversar!) v-aş putea răspunde prin câteva versuri... despre timp: «Ani ce n-am ştiut/ Cum s-au petrecut/ Par acum că m-au cuprins,/Dar nici nu m-au atins»... Şi totuşi e o întrebare care mă cam lasă fără cuvinte..., dar sunt de părere că fiecare om în parte are propria-i personalitate, aşa că este exclusă «cea de-a doua naştere» a aceluiaşi om.

CĂLĂTORIND PRINTRE CELE MAI FRUMOASE AMINTIRI
Sunt întâlniri şi momente care ne marchează destinul... pentru mine cele mai frumoase trei amintiri rămân: întâlnirea cu Florian Pittiş la Timişoara la Tim Rock nr. 3 din Parcul Rozelor (1984), concertele de la Teatrul Tănase (sala Savoy) din Bucureşti organizate de Aurel Mitran în anul 1991 şi concertul aniversar de 25 de ani de la Teatrul Naţional din Bucureşti din 2006. În final, vă mărturisesc că atât la 20 de ani, cât şi la 40, dar mai ales acum am un lucru pe care-l iubesc la fel de mult - MUZICA."

×
Subiecte în articol: calendar