x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta - Corina Creţu

Astăzi e ziua ta - Corina Creţu

23 Iun 2007   •   00:00
Astăzi e ziua ta - Corina Creţu
Sursa foto: BOGDAN IURASCU/

Are prieteni in politică, dar este de părere că cele mai statornice prietenii sunt cele vechi, care rezistă probei timpului şi nu sunt dependente de conjuncturile politice. Işi doreşte sănătate şi putere de a trece peste greutăţi. Măine, fostul purtător de cuvănt al Administraţiei Prezidenţiale, Corina Creţu implineşte 40 de ani.

"In opinia mea, eleganţa in politică este un mod de a-ţi păstra demnitatea, de a-i respecta pe cetăţeni şi de a-i respecta pe colegi. Realmente, cred că politica a fost inventată nu de dragul luptei pentru putere, ci mai ales pentru rezultatele pe care le-ar putea avea in viaţa de zi cu zi a oamenilor.

Nu văd de ce trebuie să transformăm scena politică in cămp de bătaie, nu inţeleg de ce trebuie să ne duşmănim. Procedănd astfel, am ajuns să-i indepărtăm pe oameni de politică. Iar, fără sprijinul cetăţenilor, oricare politician işi pierde raţiunea de a fi. Un semn de eleganţă in politică il reprezintă, in ceea ce mă priveşte, relaţia cu presa, pe care am stabilit-o in cei patru ani petrecuţi la Cotroceni. Nu neg că au existat şi asperităţi in această relaţie. Dar, ca fost jurnalist, mi-am respectat colegii şi i-am indemnat şi pe ceilalţi, inclusiv pe preşedintele Ion Iliescu, să se pună in locul lor, pentru a-i putea inţelege mai bine. O realizare mi se pare şi pregătirea nenumăratelor vizite la nivel inalt, inclusiv a vizitei preşedintelui Statelor Unite ale Americii, George W. Bush, după summit-ul NATO de la Praga din noiembrie 2002.

Căt am fost purtător de cuvănt la Cotroceni am trăit experienţe extraordinare. Am muncit mult, dar cred că am avut şi rezultate, ca şi multe satisfacţii. Am făcut şi greşeli, dar şi acestea mi-au folosit pănă la urmă. A fost o perioadă cu adevărat benefică in viaţa mea. Ca parlamentar european m-am concentrat asupra problemelor sociale, cu accent pe definirea unui Cod al Muncii la nivelul Uniunii, care să-i protejeze mai bine pe salariaţi.

Sunt, de asemenea, membru al Comisiei de Dezvoltare a Parlamentului Europei, sunt preocupată de subiecte privind reducerea sărăciei, egalitatea şanselor, ca şi de tot ceea ce inseamnă comunicare publică. Viaţa femeii-politician este grea din pricina prejudecăţilor şi a culturii politice «macho». In rest, atăta vreme căt crezi in ceea ce faci eşti stăpănă pe tine şi pe subiectul pe care l-ai ales, adică eşti pregătită să-ţi faci datoria cu profesionalism, te baţi de la egal la egal cu bărbaţii din politică. Politica iţi oferă mereu surprize, una mai mare ca alta. Nu cred că a intocmi un top al surprizelor politice este cel mai uşor lucru. Dar, pentru moment, cea mai mare surpriză este că avem un guvern ultra minoritar, care funcţionează, deşi nimeni nu-l mai sprijină."

×
Subiecte în articol: calendar