x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar “Astăzi e ziua ta...” - Cosmin Tudoran

“Astăzi e ziua ta...” - Cosmin Tudoran

10 Iun 2008   •   00:00
“Astăzi e ziua ta...” - Cosmin Tudoran

“Sîntem o trupă ascultată, nu auzită...”
“Nu e greu să fii persoană publică. La un alt nivel eşti «fiul preotului» sau fiica primarului din comună. Cine se plînge mănîncă rahat cu linguriţa (Excludem prinţese, regine pop, mari actori telenovelişti, cît şi pe Gigi Becali).” Cosmin Tudoran împlineşte astăzi 29 de ani.



“Sîntem o trupă ascultată, nu auzită...”
“Nu e greu să fii persoană publică. La un alt nivel eşti «fiul preotului» sau fiica primarului din comună. Cine se plînge mănîncă rahat cu linguriţa (Excludem prinţese, regine pop, mari actori telenovelişti, cît şi pe Gigi Becali).” Cosmin Tudoran împlineşte astăzi 29 de ani.

“Ca$$a Loco reprezintă succesul personal. Reprezintă alegerea făcută în anumite momente, reprezintă «mîna proastă» de la pocher, pe care joci şi cîştigi, nu neaparat la bluff. Cobor în Bontida – Cluj şi cineva ne recunoaşte. E un succes de care eşti mîndru peste măsură. Şi e mai mult de atît cînd ştii că ţi-ai făcut familiile mîndre de tine, realizînd un lucru în care la început doar tu ai crezut! Momentul în care găseşti oameni pe stradă care îţi dau replici pe care le-ai scris şi cîntat acum şase-şapte ani, cînd ştii că ai format dictoane pe care le auzi în dicţionarul public. Vorbele spuse de oameni de 40-50 de ani, care îţi ung sufletul cînd le auzi. Iar cele mai importante sînt aprecierile venite de la artişti grei, adevărate vedete. Deunăzi am păţit-o cu Mircea Baniciu, care ne-a invitat să facem un track împreună. Mi-am amintit de vremea în care îl ascultam la pick-up, eu fiind în pragul absolvirii clasei a V-a.

Preţul succesului nu e o expresie aruncată în van. Cred că fără aportul serios din preajma celui de lîngă tine, a familiei, lipsa înţelegerii şi a lucrului cel mai important, acceptarea, n-ai avea suportul moral, baza emoţională. E greu, dar nu imposibil. Plus că e România. Nu putem face o paralelă între viaţa de «vedetă» de la noi cu cea din Europa sau USA. Ne rîd curcile. Se plăteşte preţul doar că, nah, fiind o industrie mai mică, plăteşti mai puţin.

Împliniri sînt multe, dezamăgiri la fel. La împliniri pot să trec faptul că sîntem o trupă credibilă, o trupă pe care poţi să o iei exemplu, o trupă ascultată, nu auzită! Că scriem la Jurnalul etc. Că avem parteneriate de succes cu nume mari şi serioase. Nu prea m-am lăsat dezamăgit, ştiind că viaţa asta, exclusiv în branşa despre care vorbim, este o femeie Andreşanică. Deci, o tratezi ca atare. Peste zece ani îndrăznesc a mă vedea într-o amiază acasă, udîndu-mi grădina, jucîndu-mă cu fiica mea, între două mail-uri şi telefoane. Lucrînd relaxat, împlinit, tot la ceea ce îmi place.

Şi pe această cale, cu ocazia celebrării zilei matale de naştere, îţi urez stres puţin, cafea deloc, mîncare la ore fixe. Abilitate maximă şi putere de înţelegere şi muncă. Gîndire limpede şi negociere perfectă a situaţiilor de criză. Îţi urez să îţi păstrezi simţul ridicolului, să laşi mai deoparte laptopul ăla şi să continui a-ţi trăi clipa, aşa cum scrie la cartea-cărţilor. Şi evidenta sănătate, fericire şi ce mai scrie pe felicitările alea colorate. Hai să trăieşti, trăi-ţi-ar!”

DIFICULTATE

“Momentul de cumpănă al vieţii mele a fost decembrie ’98. De la fruntaş în sat, codaş la oraş. Am plecat de la –1, dar fără curajul şi parteneriatul de atunci, azi, poate, n-aveam onoarea să vorbesc despre mine în cel mai credibil ziar din România”
Cosmin Tudoran - Ca$$a Loco

×
Subiecte în articol: calendar