x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Cristi Minculescu

Astăzi e ziua ta, Cristi Minculescu

de Ramona Vintila    |    09 Ian 2014   •   00:04
Astăzi e ziua ta, Cristi Minculescu

Simbol al rezistenţei culturale pentru generaţii întregi de fani rock în perioada de dinainte de 1989, unul dintre puţinii artişti care au făcut legătura între generaţii, cântând cu mare succes şi după 1990, este fără doar şi poate o legendă a rockului autohton. Inconfundabilul Cristi Minculescu împlineşte astăzi 55 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

Norocul nu a fost personajul principal în piesa vieţii mele
“Sunt recunoscător prietenilor mei şi publicului pentru că sunt din nou pe scenă şi mă simt ca pe vremuri!”
“Cred că talentul şi norocul trebuie să fie complementare. Dar norocul nu cred că a fost personajul principal în piesa vieţii mele”, povesteşte sărbătoritul nostru.
“Sunt două feluri de a-ţi trăi viaţa: unul de a crede că nimic nu este un miracol; al doilea, ca şi când totul este un miracol”, iar Cristi Minculescu spune că face parte din a doua categorie. “Familia, cariera şi tot ce mă înconjoară.”
Alegerile pe care le-a făcut de-a lungul vieţii le consideră nebunii inspirate. “Ar fi foarte greu să fie enumerate sau evidenţiate în câteva rânduri.”
Copilul şi adolescentul Cristi Minculescu... “E greu să te întorci în copilărie pentru că este irepetabilă. A mea nu a fost ieşită din comun cu nimic. La fel ca şi adolescenţa.”
În această lume “pizmoasă”... “Cred în Dumnezeu, doresc sănătate tuturor şi mulţumiri pentru suportul moral acordat de-a lungul timpului. Aş mai adăuga sentimentul de renaştere pe care îl trăiesc de când m-am regăsit cu vechiul meu prieten Nuţu Olteanu (care, de altfel, mi-a întins primul mâna, invitându-mă în 1980 să cânt în Iris, grupul pe care îl fondase cu câtva timp în urmă). Un gând bun şi pentru cei doi prieteni suedezi împreună cu care cânt acum, alături de Nuţu: Anders şi Ken. Toţi m-au ajutat să mă regăsesc şi le sunt recunoscător lor şi publicului pentru că sunt din nou pe scenă şi mă simt ca pe vremuri!”

×
Subiecte în articol: Cristi Minculescu