x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Daniel Constantin

Astăzi e ziua ta: Daniel Constantin

23 Iun 2011   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Daniel Constantin

Daniel Constantin, presedintele PC, implineste duminica 33 de ani. La multi ani!

Am intrat cu politica prea mult in viata oamenilor
"Incerc sa combin utilul cu pla­cu­tul! Incerc sa petrec ceva timp cu co­piii si sotia, dar in acelasi timp pre­ga­tesc un eveniment foarte important pentru mine si USL, lansarea progra­mului pe agricultura! Vom face pre­zen­tarea publica chiar in ziua in care im­plinesc 33 ani, 26 iunie! Daca imi va ramane ceva din acea zi, voi fi cu si­guranta langa familie! Daca ar fi sa ma refer la vremuri, asa cum m-ati in­trebat, v-as raspunde ca am putea cu totii sa le petrecem mult mai bine! Din pacate, in anul 2011, totul de­pin­de de politica! Si economicul, si socialul, si viata de zi cu zi! Iar lucrul acesta trebuie schimbat. Am intrat cu politica prea mult in viata oamenilor, iar schimbarea acestei realitati reprezinta o prioritate pentru mine!

Sunt trei categorii de zile in acti­vitatea mea saptamanala... Zile de Bucuresti, zile in provincie si zile de familie. In Bucuresti, ca sa rezum, ziua inseamna sedinte de partid, intalniri ale Uniunii Social Liberale, intalniri politice diverse si emisiuni!

Imi incep activitatea relativ devre­me, dimineata, si de cele mai multe ori se termina seara tarziu cu o emisiune... nemaipunand nenumaratele apeluri telefonice care nu au limita de ora... Zilele in provincie sunt scurte si destul de dese. Din pacate, nu apuc niciodata sa stau suficient in nici un loc, dar, din fericire, bat tara la picior ca sa ajung peste tot. Zilele de familie sunt, ce-i drept, cele mai putine din aceasta categorie, dar am convingerea ca voi ajunge sa recuperez cand­va acest timp. Ma bucur ca familia mea a inteles asta si astfel am puterea de a ma concentra asupra activitatii mele.

Cred ca acum este foarte important ca oamenii sa se raporteze la ca­riera mea, chiar daca am aparut brusc in politica. E important ca oamenii sa-mi cunoasca mai bine motivatia deciziei de a intra in politica si, daca li se pare suficient de puternica, sa ni se alature. Romania nu mai poate continua asa si la schimbarea ei trebuie sa luam parte cu totii. Am fost dezamagit si chiar as putea spune ca am regretat intr-o oarecare masura decizia de a ma implica in politica, dar chiar daca am regretat pe mo­ment, am constientizat ca numai din inte­rior pot schimba ceva. Acum nu mai regret acest pas, ba, din contra, sunt mai motivat. Din pacate, modul in care este guvernata tara astazi ma duce cu gandul la multe lucruri pe care as vrea sa le schimb. De departe insa, cele mai importante si cele mai greu de in­de­pli­nit sunt schimbarea imaginii nega­ti­ve a Romaniei in exterior, im­bu­na­ta­tirea conditiilor de viata in me­diul rural, si un lucru la care tin foar­te mult sa fie schimbat cat mai curand, pentru a putea sa le indepli­nim pe celelalte doua, este schimbarea comportamentului anumitor politicieni.

Mi-as dori sa nu mai am atat de multa incredere in oameni, mai ales in politicieni. In rest, am reusit sa schimb la mine tot ceea ce am simtit ca trebuie schimbat. In plus, sunt o persoana care, de regula, reactio­nea­za la sfaturi si, daca apar lucruri care ma pun in dificultate, le schimb din mers. Nu ma opun schimbarii!

Daca suntem pregatiti sa ne asumam guvernarea? Raspunsul cate­goric este da! Consider ca avem oameni si solutii care ne califica sa ne asumam o asemenea responsabilitate in fata oamenilor. Pentru cei care ma iubesc, le mul­tu­mesc pentru increderea si sus­ti­ne­rea pe care mi-o arata in fiecare zi. Celor care nu ma iubesc le voi de­mon­stra ca merit increderea lor. Nu am dusmani. Consider ca exista per­soa­ne care au o alta parere decat mi­ne. Si jurnalistilor care scriu altceva decat spun eu le-am aratat respect si le arat incontinuare."

×
Subiecte în articol: daniel constantin