x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Daniel Constantin

Astăzi e ziua ta, Daniel Constantin

de Ramona Vintila    |    26 Iun 2013   •   01:00
Astăzi e ziua ta, Daniel Constantin
Sursa foto:

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin împlineşte astăzi 35 de ani. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”

“România se îndreaptă spre o consolidare, în plan extern, în primul rând”

“Muncesc, ca de obicei, funcţia nu îmi permite să fac altceva. Am fost la Luxemburg, m-am întors chiar astăzi şi sper ca diseară să pot sta puţin cu familia. Încărcătura unei zile s-a schimbat foarte mult de când nu mai sunt doar preşedinte de partid, responsabilitatea e mult mai mare şI s-a adăugat un factor cu care m-am mai întâlnit, de-a lungul carierei mele, factor numit stres. Îmi amintesc foarte bine că atunci când am plecat de la APIA, din funcţia de director general, şi am ieşit din acea rutină zilnică din care făceau parte sedinţe, stres, nervi, oboseală, câteva zile nu m-am regăsit. E greu când ai o astfel de responsabilitate pentru o anumită perioadă, sigur că după aceea intri în rutină, te obişnuieşti cu toate aceste lucruri şi după ce nu le mai ai, le simţi lipsa, cel puţin aşa sunt eu.

România se îndreaptă spre o consolidare, în plan extern, în primul rând, ca stat membru NATO, dar şI ca stat membru UE şI din acest punct de vedere cred că este de datoria noastră, a celor care astăzi conduc, pentru o perioadă, destinul ţării să realizăm această consolidare cât mai repede. Sigur că e foarte important ce se întâmplă pe plan intern, liniştea socială, creşterea economică, dar trebuie să facem mai mult decât atât, trebuie ca România să-şi găsească o identitate importantă în plan european. La Luxemburg am încercat ca în negocierile privind politica agricolă comună, România să fie o ţară respectată în ceea ce înseamnă procesul de negociere. Trebuie să ne îndreptăm către exercitarea demnităţii pe care sunt convins că o are fiecare român.

Majoritatea oamenilor ştie, chiar şi de la distanţă, deja foarte multe despre mine, însă cred că nu poţi cunoaşte un om decât dacă petreci foarte mult timp cu el, în preajma lui. Ce am avut de transmis, am transmis deja, cred şi sper că oamenii au o percepţie corectă despre mine.

Stau câteodată şi mă gândesc cum au trecut anii şi încerc să fac o analiză a tot ceea ce s-a întâmplat. Am avut o copilărie foarte frumoasă şi cred că la fel o au şI copiii mei astăzi, dar este total diferită de a mea. O copilărie frumoasă, între viaţa la oraş şI cea de la ţară, departe de griji, de telefoane mobile care astăzi acaparează viaţa multor copii, o copilărie fericită, pe care o regret, regret că nu mai sunt copil şI mi-aş dori să rememorez mai des momentele de atunci. Perioada de la 19-20 de ani şi până acum a trecut foarte repede şi cred că mi-ar trebui foarte mult timp să stau să analizez fiecare moment pe care poate că nu l-am trăit la intensitatea pe care mi-aş fi dorit-o din cauza faptului că timpul a trecut mult mai repede în această perioadă. Sunt multe lucruri care s-au întâmplat, sunt, în general, de toate mulţumit, cred că sunt unul dintre oamenii care au avut parte, pe lângă muncă, de mult noroc. A fost o combinaţie fericită până în acest moment. Norocul este foarte important în viaţă, în carieră. Am cunoscut foarte multe persoane, foarte pregătite, de o anumită anvergură, care, din păcate, nu au avut şansă. Cred că ai nevoie de o şansă pentru a reuşi. În anumite momente decisive ale carierei mele, am întâlnit norocul şi cred că am mulţumit foarte mult pentru acest lucru. Înainte de toate, cred însă că cel mai important, pentru toţi tinerii, pentru că mă consider încă în această categorie, încă de la 20 de ani şi până la desăvârşirea carierei să fie perseverenţi în ceea ce fac. Perseverenţa este cel mai important şi determinant factor de reuşită.

De ziua mea, vreau să transmit tuturor un gând de speranţă. Am speranţa că lucrurile vor merge bine în ţară şi că românii vor avea parte de momente fericite.”

×
Subiecte în articol: daniel constantin