x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... - Dumitru Rucareanu

Astazi e ziua ta... - Dumitru Rucareanu

25 Oct 2005   •   00:00
Astazi e ziua ta...  -  Dumitru Rucareanu

A devenit actor din intamplare, cand pasiunea vietii lui era muzica. Nu a abandonat nici una din ele. La cei 73 de ani pe care ii implineste maine, actorul Dumitru Rucareanu mai cocheteaza inca cu cele doua iubiri.

"M-am prezentat, am spus poezia si asta a fost..."

A devenit actor din intamplare, cand pasiunea vietii lui era muzica. Nu a abandonat nici una din ele. La cei 73 de ani pe care ii implineste maine, actorul Dumitru Rucareanu mai cocheteaza inca cu cele doua iubiri.

"Am un contract cu Opera, maine seara se joaca «Vaduva vesela», unde exista un singur rol de proza pe care il fac eu si asa va fi seara aniversarii mele. Mi-aduc aminte ca am sarbatorit odata un Sf. Dumitru, cand a fost toata promotia «de aur» la Craiova... Cineva a zis ca stie un loc unde ne putem gandi la viitor si ne-am bagat toti intr-un cavou; asta era acum 30 si ceva de ani... Privesc viitorul in ideea ca vom disparea cu totii, voi disparea si eu si atunci cred ca trebuie sa ajungem la o intelegere cu fenomenul, ca sa nu ramanem cu mari pareri de rau. Asta este cursul vietii. Impliniri profesionale sunt multe, dar cea mai aproape de sufletul meu este cea din Teatrul de Comedie, jucand in «Trei surori», in regia lui Lucian Giurchescu, rolul Solionai; am avut niste cronici pe vremea aceea foarte tari. Aveam o scena cu Sanda Toma in care ii faceam o declaratie de dragoste, ea mi-o respingea si atunci eu, avand in mana o tava cu un pahar, arunc tava pe podea, moment in care, sigur, sala era total prinsa. Atunci s-a auzit un ras din culise care nu avea nici o legatura cu piesa. Rasese, Dumnezeu s-o ierte, Vasilica Tastaman. In pauza, Sanda s-a dus la ea: «De ce-ai ras, tu? Se poate ca pe momentul asta, cand asta isi spune oful si e nervos, tu sa razi...?!». Ea zice: «Asa mi-a venit, cand am auzit zgomotul ala...». Apoi regizorul Giurchescu, auzind ce s-a intamplat, ii spune Sandai: «Ma, sa stii ca Trei Surori e o tragicomedie». Dar asta e o problema pe care o intelege doar publicul mai avizat... Eu am dat intamplator la actorie. Initial, avand o pregatire relativa muzicala, am vrut sa dau la Conservator, la dirijat simfonic. Vazand ce program se cere la intrare, am renuntat. Aveam un prieten care zice: «Ba, da la teatru! Stii o poezie?». Zic: «Stiu una scurta!». M-am prezentat, am spus poezia si asta a fost... am intrat cu 10 si am iesit tot cu 10. Facultatea a fost superba, cu toti colegii mei, care acum mai sunt putini... Ne-am iubit si cred ca ne vom iubi si dincolo. Daca as lua-o de la capat, as face muzica simfonica; eu sunt si interpret de muzica usoara, am scos un CD acum cativa ani, «Sunt vagabondul vietii mele», si vreau sa mai scot inca unul. Mai am colaborari la Teatru, la Opera, am facut si «Cuscrele»...

ACTIVITATE
"Daca as lua-o de la capat, as face muzica simfonica; eu sunt si interpret de muzica usoara, am scos un CD acum cativa ani, «Sunt vagabondul vietii mele», si vreau sa mai scot inca unul. Mai am colaborari la Teatru, la Opera, am facut si «Cuscrele»..."

VIZIUNE
"Privesc viitorul in ideea ca vom disparea cu totii (...). Asta este cursul vietii" - Dumitru Rucareanu, actor
×
Subiecte în articol: calendar