x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta, Florin Piersic Jr!

Astazi e ziua ta, Florin Piersic Jr!

de Dana Andronie    |    18 Iul 2014   •   00:08
Astazi e ziua ta, Florin Piersic Jr!
Sursa foto: CLAUDIO PERI/EPA

Timpul să nu-i atingă zâmbetul, nici de pe chip, nici din suflet!

Scena este viaţa lui

Modelele societăţii în care trăim sunt designeri de succes, cântăreţe semidezbrăcate, regi ai asfaltului sau ai manelelor, fotbalişti semianalfabeţi. În această lume guvernată de “nonvalori”, Florin Piersic Jr se încăpăţânează să-şi aleagă publicul. Acel public croit după standardele sale care, culmea!, sunt chiar simple... Astăzi, juniorul s-a împlinit bine... cu 46 de ani. Îi dorim ca timpul să nu-i atingă zâmbetul, nici de pe chip, nici din suflet, tristeţea să îşi ia repede tălpăşiţa, iar bucuria să-şi stabilească domiciliul în casa sufletului său.

În Patul lui Procust era doar un puşti care-şi căuta un drum. Astăzi, este un om în toată firea care şi-a găsit calea cea dreaptă.

În trecut, îşi dorea să şocheze. Era mult mai tânăr şi mult mai nesigur pe mijloacele sale. Îşi dorea cu orice preţ să capteze atenţia, ceea ce a şi reuşit. Însă, pe parcurs, a realizat  că poate să obţină tot ceea ce-şi doreşte într-un alt mod mult mai iscusit. La cei 46 de ani, Piersic Jr se bucură de atenţia unor colegi cu care poate comunica profesional şi atenţia unui public de nişă care are grijă să-l împingă să facă lucruri interesante.

E clar, Piersicul “s-a copt”! Florin poate lucra oriunde, poate fi docil şi obedient, atâta timp cât este convins că nu munceşte în van. Viaţa e scurtă şi, pe zi ce trece, devine şi mai scurtă. Nu-şi permite luxul să-şi piardă timpul. Pentru un proiect care îl acaparează, este în stare de orice sacrificii. Poate munci zi şi noapte, poate să slăbească sau să se îngraşe la comandă, după cum o cere personajul. Trebuie doar să simtă că merită osteneala. Viaţa dincolo de teatru i se pare banală. Mai puţin atunci când îşi petrece timpul cu fiica sa, Sonia. Scena este viaţa lui şi niciodată nu-şi va părăsi rolul de actor.

×
Subiecte în articol: florin piersic jr