x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." - Gabriela Bogdan

"Astăzi e ziua ta..." - Gabriela Bogdan

de Ramona Vintila    |    11 Iul 2008   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." - Gabriela Bogdan

Gabriela Bogdan, redactorul-şef al cotidianului "Nine O’Clock", primul cotidian de limba engleză din întreaga istorie a României, a împlinit 40 de ani, prilej cu care îi transmitem tradiţionalul "La Mulţi Ani"!



Gabriela Bogdan, redactorul-şef al cotidianului "Nine O’Clock", primul cotidian de limba engleză din întreaga istorie a României, a împlinit 40 de ani, prilej cu care îi transmitem tradiţionalul "La Mulţi Ani"!

"Gazetăria m-a ajutat să cunosc lumea…"

Cînd în vara lui 1992 a terminat Politehnica bucureşteană, redactorul-şef al Nine O’Clock nu se gîndea în nici un fel că va "trăda" meseria de inginer. Cu toate acestea, cîteva luni mai tîrziu se prezenta la concursul organizat de Nine O’Clock la cunoscuta Casă a Presei. Cei aproape 16 ani petrecuţi la Nine O’Clock, care în toamnă va împlini 17 ani de existenţă, au reprezentat o perioadă de susţinute eforturi, de mari provocări, dar şi de numeroase împliniri. "Mi-am dat seama că mi-am găsit adevărata vocaţie în timpul bursei pe care am avut-o la începutul anilor ’90 la Londra la cunoscuta agenţie de presă Reuters. Un alt examen deloc uşor l-a reprezentat şi prima vizită efectuată în Statele Unite, în 1994, cînd l-am însoţit în vizita oficială pe ministrul Apărării de atunci, Gheorghe Tinca", povesteşte Gabriela, rememorînd anii de început ai carierei sale în presă. "«Am fost alături de mai marii lumii» este titlul cărţii pe care visez s-o scriu cîndva", spune Gabi Bogdan.

Chiar de la început a simţit o atracţie aparte pentru politica externă, formaţia de comentator de politică externă a fondatorului ziarului influenţînd într-un fel atenţia pe care Nine O’Clock a acordat-o în permanenţă intereselor de politică externă ale României, proceselor de integrare în NATO, UE, activităţii desfăşurate de diplomaţia română în general. În toată această perioadă n-a fost summit al NATO sau UE, ONU, OSCE, G8 de la care să lipsească, după cum mai bine de un deceniu, redactorii Nine O’Clock au acoperit toate vizitele în exterior la nivel de preşedinţi, prim-miniştri, ministri de externe şi ai apărării în marile capitale ale lumii.

Prin întreaga sa activitate, ca şi a colectivului pe care-l conduce a contribuit în toţi aceşti ani la creşterea credibilităţii de care se bucură Nine O’Clock, oferind în permanenţă cititorilor o imagine reală şi obiectivă a ceea ce se întîmplă în ţară, fie că e vorba de domeniul politic, economic, social sau cultural. "Gazetăria m-a ajutat să descopăr lumea şi să cunosc mai bine oamenii", spune Gabriela Bogdan, pentru care însă cea mai mare realizare din tot acest timp se numeşte... Radu-Cristian. Îi seamănă leit, are puţin peste 8 ani, şi care deja, pînă la această vîrstă, şi-a ales "n" meserii pe care ar vrea să le practice "cînd o să fie mare". "Gazetăria însă nu figurează pe lista lui de priorităţi privind ceea ce ar vrea să devină în viaţă... la loc de cinste e meseria de comandant de aeronavă spaţială la... NASA".

×
Subiecte în articol: calendar clock nine