x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar “Astăzi e ziua ta...” - Gelu Colceag

“Astăzi e ziua ta...” - Gelu Colceag

17 Mai 2008   •   00:00
“Astăzi e ziua ta...” - Gelu Colceag

Reputatul regizor şi actor, rector UNATC, Gelu Colceag împlineşte astăzi 59 de ani. “Confesiunile” sale…

Reputatul regizor şi actor, rector UNATC, Gelu Colceag împlineşte astăzi 59 de ani. “Confesiunile” sale…

 

 

“Sînt onorat de atenţia pe care mi-o acordaţi, iar acest fapt îmi dă speranţa că undeva, cineva mă apreciază! Gest rar astăzi, mai ales cînd e vorba de răsplata emoţională a unor construcţii spirituale, pe care încerc să le protejez prin discreţie şi smerenie.

Ca de obicei, îmi serbez ziua de naştere prin muncă. În calitate de regizor, o să am, de la 10:00 la 12:00, repetiţie pentru un spectacol pe care îl montez la Teatrul Sică Alexandrescu din Braşov. Este vorba de «Forma lucrurilor» un text foarte interesant scris de un dramaturg american contemporan, Neil Labute. În calitate de profesor, o să am, de la 12:00 la 13:00, consultaţii cu studenţi masteranzi de la Arta Actorului, care îşi pregătesc dizertaţiile.

 

 

În calitate de rector, o să am, de la 13:00 la 15:00, o întîlnire de lucru cu cîţiva reprezentanţi ai Facultăţii de Film, pentru definitivarea noilor planuri de învăţămînt. În calitate de tată, o să ies, după-amiază, la plimbare cu fiica mea. În calitate de soţ şi ginere, o să beau, seara, un pahar de şampanie cu soţia şi soacra mea. Iar în calitate de om, o să reflectez, printre picături, în cursul zilei, la ce ar trebui să mai fac neapărat în această viaţă şi la cum ar trebui să mă comport cu cei din jurul meu, reproşîndu-mi (pentru a nu ştiu cîta oară!) lipsa de tact – rareori, excesele temperamentale – uneori, acutul simţ al responsabilită-ţii – deseori.

 

 

În rest, doresc sănătate familiei mele, prietenilor mei, evident mie, precum şi cititorilor acestor rînduri!”

×
Subiecte în articol: calendar