x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." : Ioan Gyuri Pascu - 31 august 2004

"Astazi e ziua ta..." : Ioan Gyuri Pascu - 31 august 2004

31 Aug 2004   •   00:00
"Astazi e ziua ta..." : Ioan Gyuri Pascu  -  31 august 2004

I se spune "cel mic si cu barba de la Divertis". El canta, compune, scrie povesti si texte umoristice. Ioan Gyuri Pascu isi aniverseaza astazi ziua de nastere.

"Sunt un om mult mai normal decat crede lumea"

"Sunt oameni care isi fac probleme la o anumita varsta, eu nu am astfel de probleme. Pentru mine, faptul ca implinesc 43 de ani inseamna pur si simplu ca mai trece un an, totu-i relativ in spatiul nostru tridimensional asa ca varsta noastra e doar asa, ceva care face parte din spirala lumii, nu e nimic spectaculos. M-am consultat cu colegii cum imi voi sarbatori ziua de nastere. Vreau sa fac o treaba la mine in curte, sa se adune cativa prieteni, pe aici, prin curte, mai gratarim ceva. M-am gandit si la chestii mai interesante, dar nu mi-a venit nimic in minte. Mi se pare ca timpul trece ceva mai repede acum, dar ce mi s-a parut ciudat e ca, de obicei, aud ca barbatii au o criza la 40 de ani si dupa ce am depasit 40 am avut o chestie placuta. M-am simtit brusc ca la 31 si efectiv am acest atu, ca, implinind 43 de ani, ma simt ca la 33. Doar prin barba imi apar niste fire albe, dar in rest e ca acum 10 ani. Poate sunt ceva mai comod. Va spun ca la treizeci si ceva de ani ma simteam mai batran ca acum. In tot timpul asta se schimba multe.

Toti au familii, nu se mai fac chefurile alea. Prin ’87, de ziua mea, fiind la "Serbarile marii", tin minte ca am petrecut acolo cu prietenii mei.

La un moment dat am cantat un blues alaturi de doi prieteni, care a durat treizeci si ceva de minute. A fost ceva interesant. Fiind tineri si fara obligatii, faceam niste chefuri care durau pana cand rezistam. In ultimii trei, patru ani mi se pare ca timpul trece prea repede. 18 ore de acum corespund celor 24 de ore de acum 10 ani. Sunt 95% convins ca ceva se invarte mai repede si timpul trece mai repede, chiar daca folosim aceleasi masuri. Cred ca s-a comprimat timpul. Incet-incet incepi sa te inveti cu asteptarile astea, ca nu sunt bune intotdeauna si dupa, incepi sa traiesti puternic prezentul ca sa-ti poti face un viitor ca lumea. De ziua mea imi doresc sanatate si mult mai multa liniste imprejur. Nu imi doresc ceva special, pentru ca acesti ani au trecut. Cand traiesti fiecare clipa ca si cum nu stii ce va urma nu ai probleme, inaintarea in varsta nu e nici o povara. Eu cred ca fizicul se supune psihicului si sufletescului. Cand eram mic aveam un regret: nu imi dadeau la gradinita o furculita mai frumoasa.

Acum nu mai am regrete. Sunt un om care incearca sa-si gaseasca intelepciunea timpului si luminarea sufletului, care a trecut de multe lucruri; un om mult mai normal decat crede lumea."

SANSA

"Fiind tineri si fara obligatii, faceam niste chefuri care durau pana cand rezistam"

CONDITIE

"Cand traiesti fiecare clipa ca si cum nu stii ce va urma nu ai probleme, inaintarea in varsta nu e nici o povara" - Ioan Gyuri Pascu, actor si cantaret
×
Subiecte în articol: calendar