x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." Iuliana Tudor

"Astăzi e ziua ta..." Iuliana Tudor

15 Iun 2007   •   00:00

Drumul ei in TVR a inceput in ’99 cu o emisiune in direct. A fost locul in care s-a "şcolit" şi perioada in care a acumulat foarte multă experienţă şi cunoaştere a muncii de televiziune. Măine, gazda emisiunii "O vedetă... populară", Iuliana Tudor, implineşte 30 de ani.

Drumul ei in TVR a inceput in ’99 cu o emisiune in direct. A fost locul in care s-a "şcolit" şi perioada in care a acumulat foarte multă experienţă şi cunoaştere a muncii de televiziune. Măine, gazda emisiunii "O vedetă... populară", Iuliana Tudor, implineşte 30 de ani.

"Iubirea mea pentru folclor s-a născut din copilăria de poveste trăită la bunici, din intămplarea de a fi fost obligată să cănt o melodie populară in cadrul unui spectacol al Filarmonicii de Stat - Ploieşti, din ataşamentul căştigat pentru domeniu la Şcoala Populară de Artă şi, finalmente, datorită frumuseţii unei lumi speciale, descoperită ca om de televiziune.

După cum recomandă insuşi titlul emisiunii «O vedetă... populară», rolul meu este de a portretiza numai vedete ale folclorului. In ultimii ani insă am incercat să promovăm mai mult generaţia tănără, implicăndu-ne in marile festivaluri de folclor de la noi, cele mai importante fiind Festivalul de folclor de la Mamaia şi Festivalul Maria Tănase. E firesc să-i aducem la rampă şi să le oferim şansa de a se face cunoscuţi publicului, pentru a asigura vedetele de măine.

Cea mai mare miză pentru mine a fost să căştig publicul de la oraş, care părea neinteresat de acest gen. Se pare că am reuşit in mare măsură, dacă avem in vedere zecile de mii de oameni pe care-i adună evenimentele organizate de noi, longevitatea emisiei şi faptul că rezistăm concurenţei, de multe ori inegale. Cheia stă in diversitate.

Sunt printre puţinii oameni de televiziune de la noi specializaţi pe transmisiuni directe. Asta fac de opt ani şi, am spus-o intotdeauna, e cea mai grea misiune ca teleast. Nu oricine o poate face şi, mai important, nu oricine o poate face bine. Meseria de prezentator in direct poate fi făcută cu text şi am toată admiraţia pentru cei care pot să o facă aşa sau fără text, avănd doar desfăşurătorul. Eu nu pot reda un text dat. Nici cănd imi scriu scenariile (pentru evenimentele mari) nu pot urma textele mele intocmai. M-am obişnuit să vorbesc liber, imi face plăcere şi doar aşa pot fi eu in ceea ce fac, nefiind incorsetată de un text. Publicul simte asta şi apreciază intr-un sens sau altul. Eu pledez pentru naturaleţe şi firesc. Asta mă ajută să fiu aproape de telespectatorii şi spectatorii mei.

Trebuie să am mare grijă la ce-mi doresc, că se poate implini, nu?... Să fiu sănătoasă, să fiu iubită şi să iubesc, să implinesc voinţa lui Dumnezeu prin tot ceea ce fac, să incep un proiect nou din toamnă, să implinesc un vis mai vechi şi să trăiesc fiecare zi ca şi cănd ar fi ultima... 30 de ani inseamnă o nouă etapă, dar mă simt ca la 18. E cel mai mare căştig din toti anii aceştia: mă simt aceeaşi adolescentă."

×
Subiecte în articol: calendar