x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Marius Manole!

Astăzi e ziua ta... Marius Manole!

de Roxana Vintila    |    03 Oct 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Marius Manole!
Sursa foto: Romeo Răileanu/

"În fiecare zi reuşesc să văd oameni zâmbind" Îndrăgitul actor Marius Manole împlineşte astăzi 31 de ani. Îi urăm "La mulţi ani!".



De fiecare dată, dacă aş întoarce timpul, aş alege teatrul, pentru că include totul... Şi dansul, şi muzica, şi poezia... Nu ştiu în teatru ce nu aş putea să joc, dar în viaţă nu aş putea să joc rolul unui om total nesincer. Sau prefăcut. Încerc să fiu un om cât mai cinstit, şi cu mine şi cu cei din jurul meu.

ROLURILE, BUCĂŢI DIN MINE
Nu există un rol care să se potrivească perfect cu personalitatea mea, dar există roluri în care eu mă regăsesc. Sunt bucăţi din mine care... există în mine. Lia Bugnar a scris un text chiar despre viaţa noastră: acolo, aproape sunt eu. Textul se numeşte "Există viaţă şi după New York".

Viaţa e un dar extraordinar. Mai rău ca moartea nu poate fi nimic pe lumea asta. Mi se pare atât de interesantă viaţa. Trebuie doar să o cunoşti. Să o experimentezi. Dacă îţi permiţi să greşeşti, să rişti, să nu trăieşti după norme, viaţa e mereu altfel. Sunt îndrăgostit de viaţă. Şi mă consider foarte norocos. Aproape fiecare proiect al meu a fost o întâlnire cu un om care m-a marcat şi care mi-a adus ceva bun. Şi ca om şi în carieră: Andrei Şerban, Felix Alexa, Radu Afrim,  Radu Apostol, Dorina Chiriac, Victor Rebengiuc, Lia Bugnar. Cred cu tărie că trebuie să ai capacitatea de a înţelege că întâlnirea cu un om poate să îţi facă un bine sau poate să îţi facă rău, depinde ce alegi...

Sunt oameni care vin la cabină după spectacol şi îmi spun că le-am oferit cel mai frumos cadou pe care l-au primit de ziua lor. Sau sunt oameni care vin şi spun că acum au înţeles şi pot să-şi rezolve nişte probleme din viaţa lor. Odată a venit la mine o mamă care, la un
spectacol de la Teatrul Odeon, regizat de Felix Alexa, mi-a spus că a înţeles de ce şi-a crescut greşit primii trei copii... Şi că mai are
o şansă cu ultimul copil, pe care trebuie să-l crească altfel. Într-un fel sau altul se reacţionează la mesaje în Teatru, ceea ce e important.
Dacă m-aţi fi întrebat acum zece ani aş fi răspuns că nu mă văd făcând altă meserie decât teatru, dacă m-aţi fi întrebat acum cinci ani aş fi răspuns la fel... acum, presupun că da. Dar nu vreau să fac altceva, deşi pot. Pot să fiu agent imobiliar de mâine! Pot să fiu vânzător sau chelner. Visul meu e să fiu chelner într-un bar. Faptul că poţi să fii drăguţ cu oamenii, să-i serveşti cu plăcere presupune tot un fel de comunicare. La fel ca şi în Teatru.

Iubesc oamenii foarte mult. Am avut de curând o discuţie cu nişte fani care au venit să bea o bere de ziua lor cu mine şi îmi spuneau că ei nu văd în jur decât nişte oameni urâţi şi oameni care nu mai suportă lumea şi ţara. Le-am explicat că eu reuşesc în fiecare zi să văd oameni frumoşi, oameni zâmbind, să mă îndrăgostesc de ei. Trebuie să vrei să-i vezi.

Mi-e foarte dor de părinţii mei de la Iaşi, pe care nu i-am văzut de un an, şi mi-aş dori foarte tare ca de ziua mea să fiu cu ei."

×
Subiecte în articol: calendar