x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Mihai Constantinescu

Astăzi e ziua ta: Mihai Constantinescu

de Luminita Ciobanu    |    04 Ian 2015   •   19:47
Astăzi e ziua ta: Mihai Constantinescu
Sursa foto: GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Un artist ale cărui cântece poartă mesaje emoţionante. Un compozilor ale cărui piese au fost poleite cu strălucirea glasului său. Mihai Constantinescu şi-a sărbătorit la 4 ianuarie ziua de naştere. Jurnalul Naţional îi urează “La mulţi ani!”.

Am avut şi am o inspiraţie specială!

Mihai Constantinescu vede în 2014 un an foarte bun şi are, pentru 2015, numeroase proiecte. “Am transformat «O lume minunată» într-un imn la Mamaia. A fost superb pentru că în locul despre care vorbesc vin foarte multe familii cu copii, iar de câte ori se cânta «O lume minunată» (de două trei ori pe zi) vedeam reacţia părinţilor; copiii ştiau deja cântecul pe dinafară, foarte mulţi copii ştiu cântecul, iar pentru mine a fost chiar «O lume minunată»… M-am bucurat că am putut să stau două luni la mare, mai ales că iubesc marea foarte mult… Când se făceau turnee pe litoral stăteam aproape două luni şi jumătate la mare, iar aceste două luni pe care le-am petrecut la mare mi-au prins foarte bine. Am avut şi am în continuare o inspiraţie specială, mi-au venit foarte multe idei şi gânduri de cântece noi, vreau să refac şi unele piese vechi, , care sunt de referinţă pentru mine. Vreau să refac, cu suntete noi, «Un zâmbet, o floare», dar şi «Iubiţi şi câinii vagabonzi», «Păpuşa», dar voi aduce în atenţie şi cântece noi, care să spună ceva din punctul meu de vedere, şi sper ca 2015 să fie un an cu foarte multă muzică bună. Nu ştiu dacă mă voi încadra perfect în trend-ul care se cere, dar am să încerc să fiu cât de cât aproape din punct de vedere al sunetului, al orchestraţiilor, pentru că mi-am dat seama că loc există pentru orice poate fi numit muzică bună şi am pretenţia că sunt capabil să fac muzică bună! Vreau să fac mai multe piese în 2015. În 2014 am avut un proiect foarte interesant cu o florărie care a acceptat ca în această iarnă să scoatem un disc cu colinde numit “Cântece de iarnă”, pe care le-am adunat de-a lungul anilor. Şi mai avem împreună un gând, pentru primăvară, să scoatem un album cu cântece de primăvară, practic, să străbatem toate anotimpurile … Eu le mulţumesc celor care îmi sunt colaboratori, realizăm împreună lucruri frumoase, pentru că numai făcând lucruri frumoase poţi să mergi înainte.

Cititorilor Jurnalului Naţional le doresc să aibă un an mai bun, să se regăsească mai mult, să încerce să fie mai buni unii cu ceilalţi, să fie mai îngăduitori, să înţeleagă că indiferent că suntem răi sau că nu suntem răi, viaţa oricum trece pe lângă noi… Nu numai să fim buni de Crăciun, să fim buni de Paşti sau să fim mai înţelepţi de Ziua Naţională. Să fim buni în permanenţă! Doar în acest fel rezolvăm mult mai multe lucruri. Ar fi bine ca de la fiecare să pornească, aş spune eu, câte ceva, care să însemne mai bine pentru noi toţi!”, spune Mihai Constantinescu.

×