x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Miodrag Belodedici

Astăzi e ziua ta: Miodrag Belodedici

20 Mai 2012   •   11:16
Astăzi e ziua ta: Miodrag Belodedici

Si-a inceput cariera de fotbalist la echipa Minerul Moldova Noua, din liga judeteana Caras-Severin. Format de antrenorul Olimp Mateescu, a fost transferat in anul 1982 la Luceafarul Bucuresti. De aici, a fost recrutat la Steaua de catre Ion Alecsandrescu, presedintele clubului la acea data. A debutat in echipa nationala in 1984, de-a lungul carierei sale adunand 53 de selectii. A jucat pentru nationala Romaniei la Campionatul Mondial din 1994, precum si la Campionatul European din 1996. In 2009, cu ocazia Centenarului Federatiei Romane de Fotbal, a primit distinctia 'Diamant' pentru intreaga sa activitate alaturi de alti importanti fotbalisti romani. Directorul tehnic al loturilor nationale de juniori, Miodrag Belodedici implineste astazi 48 de ani. La multi ani!

'Lucrez la FRF, ma ocup de echipele nationale de copii si juniori. Sunt prezent in turneele care se organizeaza prin tara, la inaugurari de terenuri si asa mai departe. Deci, multa activitate sportiva.

De mic copil, imi placea foarte mult sa ma joc cu mingea. La 15 ani, cand am terminat clasa a VIII-a, m-am legitimat la clubul Minerul Moldova Noua. De atunci, am inceput viata de sportiv. De la copii, am ajuns la lotul de juniori Luceafarul, la Steaua si asa mai departe.

Cele mai frumoase amintiri pe care le pastrez din perioada in care am jucat fotbal sunt castigarea campionatelor din Romania, castigarea cupelor din Romania, cupele internationale pe care le-am castigat, am castigat doua cupe de Liga Campionilor, o SuperCupa Europei, o Cupa Intercontinentala sI jocurile cu echipa nationala a Romaniei, calificarile pe care le-am obtinut. Cu astea pot sa ma laud. Ma felicit ca am jucat atat de mult, am jucat pana la 37 de ani. Reprosuri nu am sa-mi fac, sigur ca-mi pare rau de ratarile din cariera sportiva, dar acestea sunt inerente.

Primul gand care mi-a trecut prin minte dupa ce am incheiat cariera de jucator a fost sa-mi dau trainingul jos si sa ma imbrac si eu civil, sa invat sa ma imbrac pentru ca pana atunci numai in echipament sportiv ma imbracam. Si apoi, am vrut sa ma odihnesc, dupa atata alergatura, cantonamente, antrenamente.

Sa fii om de fotbal in zilele noastre este o munca foarte discutata. Este foarte multa rivalitate si in teren si in afara terenului.

Viata merge inainte, ma bucur ca sunt sanatos, ca pot sa stau cu familia, ca pot sa-i vad, ca pot sa stau cu prietenii. Cel mai mult ma bucur sa fiu aproape de familie pentru ca foarte mult timp am stat departe de ea.'

×