x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." - Mircea Druc

"Astăzi e ziua ta..." - Mircea Druc

de Ramona Vintila    |    25 Iul 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." - Mircea Druc

A fost prim-ministru al Republicii Sovietice Moldoveneşti (1990-1991) şi candidat la preşedinţia Romăniei (1992). Nu ştie dacă va reveni in prima linie a politicii, iar ziua de naştere şi-o va petrece ca de fiecare dată - in familie. Mircea Druc implineşte astăzi 66 de ani.


"Acţionez, deci exist..."


A fost prim-ministru al Republicii Sovietice Moldoveneşti (1990-1991) şi candidat la preşedinţia Romăniei (1992). Nu ştie dacă va reveni in prima linie a politicii, iar ziua de naştere şi-o va petrece ca de fiecare dată - in familie. Mircea Druc implineşte astăzi 66 de ani.

"Lucrez la Camera de Comerţ şi Industrie a Romăniei. Elaborez proiecte de cooperare transfrontalieră intre Romănia, R. Moldova şi Ucraina, caut investitori şi fonduri pentru realizarea lor. Scriu articole pentru ziarul BURSA şi alte publicaţii. Definitivez anevoios cele două cărţi concepute de mult: "Etnosistemica" şi "Biopolitica". Cam asta face Mircea Druc in 2007.


Dezagregarea, in ’91, a Imperiului Sovietic a fost una dintre cele mai mari bucurii pe care le-am trăit după ’90. A urmat mult prea tărziu eliberarea in etape a deţinuţilor politici de la Tiraspol: Ilie Ilaşcu, Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc şi Tudor Petrov-Popa. M-au mişcat pănă la lacrimi onorurile binemeritate acordate eroilor neamului de autorităţile Statului Romăn, precum şi sprijinul familiilor acestora, venit din partea conaţionalilor de pretutindeni. Regret că nu am reuşit nici pănă astăzi să fac publice documentele pe care le deţin despre evenimentele din toamna anului ’90 de la Comrat şi Dubăsari, permiţănd astfel unor oameni de rea-credinţă sau total dezinformaţi să vehiculeze tot felul de monstruozităţi la adresa mea.


Mai regret obstrucţionarea agresivă de care m-am lovit adeseori in ţara mea, Romănia, lipsa spiritului de echipă, a iubirii creştine, a gesturilor de nobleţe sufletească şi aristocratism la unii dintre colegii mei din structurile MAE, unde am fost angajat in perioada 2001-2004.
Pentru a face politică este strict necesară şi urgentă o viziune comună despre ceea ce vrem să fie Romănia integrată intr-o lume nesigură, in căutare de soluţii la provocările prezente şi viitoare. Am in vedere un proiect autohton, capabil să răspundă la intrebările nerezolvate sau incă neformulate. Şi, principalul, să includă o viziune proprie despre lume, o alternativă a Renaşterii in contextul unei Europe ce tinde spre integrare. Un proiect fără de care nu vom putea gestiona actuala perioadă de schimbări accelerate, deziluzii şi conflicte. Mai multe in acest sens puteţi afla citind cartea lui Viorel Patrichi «Mircea Druc sau lupta cu ultimul imperiu» şi vizitănd www.druc.ro.


Imi doresc sănătate de la Bunul Dumnezeu pentru intreaga familie: soţie, fiice, gineri şi cei trei «mici despoţi adorabili» - nepoţeii mei, Felix, Francesca şi Alexandru. Forţă fizică să mai pot spera, cunoaşte şi aplica in continuare principiul meu de bază: AGO, ERGO SUM! (Acţionez, deci exist)."

×
Subiecte în articol: calendar