x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Mircea Geoană

Astăzi e ziua ta: Mircea Geoană

de Roxana Vintila    |    13 Iul 2011   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Mircea Geoană

Presedintele Senatului Romaniei, Mircea Geoana implineste astazi 53 de ani. La multi ani!

'Mircea Geoana traieste aceste vremuri asa cum traiesc majoritatea romanilor. Cu speranta ca viitorul va aduce vesti mai bune, cu speranta ca atunci cand vom depasi greutatile, le vom fi depasit definitiv, si ca vom fi invatat cu totii din greselile pe care le-am facut in trecut. Acum, in perioada verii, incerc sa petrec cat mai mult timp cu familia si prietenii, sa-mi incarc bateriile. Citesc, lucrez la viitoarea carte, fac sport, merg mult in tara, incerc sa promovez produsele romanesti.

Lucrul cel mai important este sa inveti din greselile trecutului. Acest lucru este valabil indiferent daca esti politician sau nu. Eu am inteles asta. Am avut partea mea de greseli in trecut, in politica si nu numai. Am invatat acele lectii si sunt, acum, un om mai bun si mai echilibrat tocmai datorita acelor lectii.
Nu am regretat niciodata ca am intrat in politica, pentru ca am luat aceasta decizie asumandu-mi o misiune si un rol, acela al politicianului de stanga interesat si implicat in soarta societatii. Eu cred ca viitorul acestei natiuni depinde de politicienii implicati, care au viziune si forta de a dezvolta si implementa aceasta viziune.

Am avut multe momente de implinire, de exemplu momentele in care Romania a aderat la NATO si la UE. Va pot spune insa care va fi momentul in care voi avea cea mai mare implinire in cariera mea politica: momentul in care vom primi statutul de tara dezvoltata. Acest lucru va insemna ca romanii vor putea avea viata pe care o merita. Daca Polonia si Cehia au reusit, de ce nu am reusi si noi? Despre dezamagirile din politica as prefera sa nu vorbesc, tocmai ce v-am spus, am invatat din lectiile trecutului.
Sunt ingrijorat in privinta viitorului Romaniei. Suntem intr-un context politic, social, economic extrem de delicat, atat pe plan intern, cat si international.

Nu putem ignora riscurile economice si strategice cu care se confrunta Europa si lumea intreaga. Avem nevoie de un nou proiect national pentru a redeveni competitivi, avem nevoie sa ne unim energiile pentru atingerea unui mare obiectiv national, avem nevoie sa ne cicatrizam ranile si sa ne rezolvam diferentele. Astea sunt lucrurile pe care trebuie sa le facem cat mai repede pentru a putea ajunge la urmatorul nivel: acela de stat dezvoltat si de societate dezvoltata. As schimba dezordinea din guvernare, as cauta sa vindec ranile din societate in asa fel incat sa fim cu totii uniti in spatele unui proiect de tara si de societate.

As schimba egoismul si rautatea care par sa fie dominante in societate in aceste moment si le-as inlocui cu o solidaritate reala si cu mai multa incredere si buna-vointa. Romania este o
tara frumoasa, cu oameni frumosi, dar care au devenit descumpaniti si care si-au pierdut increderea si speranta in ultimii ani. Cred ca asta as schimba in primul rand.

Eu sunt un om norocos. Am reusit sa am o familie pe care o iubesc si care ma iubeste, in mijlocul careia ma simt implinit. Am o cariera care imi ofera mai multe satisfactii decat dezamagiri. Am prieteni extraordinari. Asa ca, da, daca as lua-o de la capat as alege la fel, pentru ca optiunile pe care le-am facut m-au dus in locul in care sunt acum. Nu as schimba ceea m-a format ca om: educatia primita de la parinti, liceul Sf. Sava care m-a format cat toate facultatile si doctoratele la un loc, experienta de la ENA, experienta din America, cea de a conduce PSD, de a candida la Presedintia Romaniei. As schimba unele decizii si a fi mai atent la caracterul unora.

In noul an de viata intru cu ganduri bune, optimiste, ca in fiecare an. Cel mai mult imi doresc sa ne gasim cu totii calea si drumul. Imi doresc sa ne regasim cu totii increderea si buna-vointa. Vreau sa vad mai multa solidaritate in societate si mai multa responsabilitate din partea celor care au fraiele in mana. Si nu vreau sa ne pierdem INCREDEREA. Oricat ar incerca unii sau altii sa ne faca sa ne indoim de calitatile si destinul poporului roman. Imi doresc ca Romania sa ajunga o tara dezvoltata, nu pentru mine, ci pentru copiii mei si pentru nepotii mei. Imi doresc sa am familia aproape, unita si sanatoasa, pentru ca familia este adevarata sursa de putere a unui om.
Dupa Ziua Americii, vine si Ziua Frantei. Sper ca pana la Ziua Romaniei, sa avem vesti bune pentru tara.'

×