x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Mircea Lucescu

Astăzi e ziua ta... Mircea Lucescu

de Ramona Vintila    |    28 Iul 2007   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Mircea Lucescu

Nu işi va sărbători cu fast ziua de naştere, pentru că va fi in avion, in drum spre Fenerbahçe, unde va avea un meci cu echipa, iar apoi urmează antrenamentele pentru Champions League.

Audio - Mircea LucescuÂ

Nu işi va sărbători cu fast ziua de naştere, pentru că va fi in avion, in drum spre Fenerbahçe, unde va avea un meci cu echipa, iar apoi urmează antrenamentele pentru Champions League. "Nu e timp de sărbătoriri, dar vom bea un pahar cu vin", a mărturisit maestrul. Măine, Mircea Lucescu implineşte 62 de ani.

"Lupta... existenţa vieţii mele"

"Am rămas in continuare acelaşi. Toate acumulările făcute de-a lungul timpului pentru mine nu au insemnat decăt o experienţă de viaţă. A fost ca un impuls pentru a atinge mereu alte unghiuri, a fost un izvor de menţinere a pasiunii. Niciodată nu am privit de sus tot ce s-a intămplat in urma mea. M-a interesat intotdeauna ce am lăsat in urma mea din punct de vedere al relaţiilor, din punct de vedere al cunoştinţelor, al amiciţiilor, al respectului pentru toţi cei cu care am lucrat. Performanţele poate m-au ajutat să devin mai inţelept. Sunt acelaşi cum am fost acum 30-35 de ani, cănd am inceput această carieră. Nu pe toată lumea schimbă succesul... Sunt mulţumit că sunt sentimental, pentru că inseamnă că trăiesc cu o intensitate de două ori mai mare decăt aceia care sunt mai puţin sentimentali... să nu le zicem reci. Am avut prea multe alte satisfacţii ca să pretind să am şi noroc. Am scris o carte, «Mirajul gazonului», in care am spus, deşi eram foarte tănăr, că lupta este existenţa vieţii mele. Lupta in primul rănd cu mine insumi. La sfărşit, norocul absolut a fost de partea mea. Norocul, şansele legate de evenimente, de situaţii poate că nu au fost cele pe care ar fi trebuit să le am. Dar, dacă privesc in urmă, am fost un om extrem de norocos.


Mi-aş dori un om aşa cum am fost eu in perioada de zece ani in care am fost căpitan al echipei naţionale. M-am preocupat in primul rănd de ceilalţi. Intotdeuna cănd le vorbesc jucătorilor mei le spun că am nevoie de mintea lor, nu de picioarele lor. Picioarele lor nu mă pot ajuta cu nimic dacă mintea lor nu este bine controlată. Cred că peste tot in viaţă este acelaşi lucru. Trebuie să dăm importanţă formării minţii oamenilor.


Nu m-am găndit la vreun cadou special pentru ziua mea. Nu e foarte plăcut, după o anumită vărstă, să incepi să numeri anii. Parcă aş prefera să nu mai punctez de fiecare dată acest eveniment. Dar asta nu inseamnă că cei din jurul meu mă vor lăsa. Cu siguranţă că in camera mea vor fi flori. In rest, ei au o manieră aparte de a sărbători, cu discursuri, cu poezii, cu flori, cu delegaţii...


Ce inseamnă fericirea? Are o scară valorică atăt de intensă... Cănd crezi că eşti fericit, totdeauna mai vrei ceva. Mai aştepţi ceva de la viaţă. Viaţa mea s-a desfăşurat de aşa natură incăt niciodată nu mi-am dorit ceva. Lucrurile au venit organizat, in funcţie de căt de mult am crezut in ele. Dorinţa vine şi pleacă, voinţa e cea care rămăne... puternică."

×
Subiecte în articol: calendar