x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar „Astazi e ziua ta...” - Mitica Popescu

„Astazi e ziua ta...” - Mitica Popescu

30 Noi 2005   •   00:00
„Astazi e ziua ta...” - Mitica Popescu
Sursa foto: Dragos Savu/Intact Images

L-am vazut in roluri diverse. Un actor care joaca drama, comedie, canta, danseaza, un actor mare al carui farmec a ramas in inimile celor care l-au urmarit pe scena sau pe ecrane. Desi, dupa buletin, Mitica Popescu schimba numaratoarea anilor la 2 decembrie, s-a nascut de fapt la data de 30 noiembrie. Astazi implineste 69 de ani.

"Meseria mea este teatrul"


"Astazi este o zi oarecum tristuta, dar o primesc cu speranta. Nu stiu cati oameni se bucura ca imbatranesc cu un an. Mai intotdeauna mi-am serbat aniversarile prin munca, adica m-am si straduit sa se intample sa am treaba. Timpul trece mult mai repede decat inainte. Satisfactia mea personala e faptul ca sunt inca sanatos. E cel mai important lucru. Imi face placere cand sunt solicitat si la film, si la televiziune, dar in special imi place teatrul, unde ma intalnesc cu spectatorii. Meseria mea este teatrul. In curand vor incepe repetitiile pentru piesa «Regele Lear» de Shakespeare in care am sa joc si eu. Am vazut mult teatru inainte si asa m-am hotarat sa devin si eu actor. Am reusit sa intru in Institut si am devenit profesionist.

 

Ca actor, propunerile vin din partea altora. Nu ne putem programa noi ce sa facem. Nu sunt nici pictor, nici instrumentist ca sa lucrez singur. Noi lucram in grup, in trupa si trebuie sa fii distribuit, sa ti se propuna si de obicei sa spui da, pentru ca timpul trece. In ultima vreme imi place sa calatoresc. Mi-am propus sa vad si eu locurile pe unde am jucat, pe unde am fost in turnee, ca atunci nu am vazut nimic. As dori ca anul viitor sa vad Spania. A fost un an relaxat acesta, cu tristetile de rigoare, cu inundatiile, cu nenorocirile care s-au abatut asupra tarii noastre. Sincer nu as vrea sa ma intorc in timp, pentru ca, conform planului dictat de Dumnezeu, tot la asta as ajunge si nu stiu daca mi-ar conveni. In profesia noastra, in tot ceea ce faci, pana la un anumit punct depinzi de altii. Trebuie sa fii solicitat, sa fii distribuit, suntem la dispozitia spectatorilor si a ziaristilor care ne judeca. Cel mai bun sfat l-am primit de la bunica mea: «Sa umblu cu oameni mai destepti ca mine». L-am urmat cat am putut, dar s-a mai intamplat si reversul... Constat insa mereu ca a avut dreptate. Eu caut sa fiu cu oamenii respectuos, prietenos, sa nu deranjez lumea, sa ma retrag la timp..."

×
Subiecte în articol: calendar Mitică Popescu