x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... - Nicolae Dobrin

Astazi e ziua ta... - Nicolae Dobrin

26 Aug 2005   •   00:00
Astazi e ziua ta...  -  Nicolae Dobrin

A fost adesea ales "cel mai bun fotbalist al anului", avand in palmares meciuri fabuloase la nationala sau la echipa de club. Legenda Pitestiului, Nicolae Dobrin, implineste astazi 58 de ani.

"Fotbal am stiut, fotbal am facut!"

A fost adesea ales "cel mai bun fotbalist al anului", avand in palmares meciuri fabuloase la nationala sau la echipa de club. Legenda Pitestiului, Nicolae Dobrin, implineste astazi 58 de ani.

"Primesc noul an de viata cu speranta ca lucrurile, in special in fotbal, se vor indrepta: echipa nationala, FC Arges, fotbalul romanesc in general... In fiecare an stau si ma gandesc ce o sa fac de ziua mea. Dar cred ca va decurge foarte normal, in sensul ca imi voi invita doar cativa prieteni apropiati, si vom sta tot la discutii despre fotbal, si mai putin despre politica sau altceva ce nu ne intereseaza. Cred ca o aniversare speciala va fi peste doi ani, cand voi face 60 de ani. Pentru mine fiecare zi este speciala, atata timp cat am tangenta cu fotbalul. Satisfactii am avut nenumarate de-a lungul vietii, dar satisfactia mea cea mai mare este ca ma numar printre fotbalistii cu cea mai lunga casatorie, sunt exact 40 de ani si asta e cea mai mare realizare. Regret ca am stat prea mult pe ganduri cand am fost solicitat sa plec la Real Madrid, si trebuia sa iau o hotarare rapida: sa plec ilegal din tara, sau sa raman in Spania, ca fusesem deja acolo. Regret ca nu mi s-a dat drumul legal de catre fortele politice de atunci. Ilegal era mai complicat, puneam in pericol familia. Eu am vrut sa fac meseria asta de cand ma stiu. Momentul decisiv cand m-am apucat de fotbal a fost atunci cand eram copil si ascultam meciurile de fotbal la radio. Auzeam entuziasmul care era pe stadioane si vacarmul din tribune, si atunci mi-am propus sa ajung si eu sa mi se rosteasca numele la radio, cum auzeam eu de Ozon sau Constantin.

Nu as schimba nimic in viata mea pentru ca am totusi o viata foarte activa, sunt si observator la Divizia A, sunt in mijlocul evenimentelor fotbalistice. Nu prea imi plac aparitiile publice, iar cand nu sunt delegat observator vin la meciurile Argesului. In timpul saptamanii stau la stadion cu cei mici, am o viata destul de rationala, am timpul ocupat mereu cu lucruri care-mi plac. Nu m-am gandit niciodata sa fac altceva, sa am alta meserie. Fotbal am stiut, fotbal am facut! Imi reprosez ca de multe ori iau hotarari pripite, de moment, si nu analizez daca e bine sau nu e bine. Trebuie sa recunosc ca de multe ori am regretat ca nu am gandit mai mult atunci cand am luat o decizie. Cadouri am primit mereu, si materiale, si sentimentale, insa, atunci cand ma scol dimineata, cel mai frumos lucru este cand sotia vine si ma saruta, si-mi spune «La Multi Ani!». Nu simt acum ca a mai trecut un an, si am mai imbatranit. Pe mine nu ma intereseaza varsta, pentru ca de foarte multi ani duc o viata cumpatata si echilibrata... Din contra, multi prieteni ai mei ma intreaba: «Ma, tu nu te schimbi deloc?». Nu am dat niciodata importanta varstei, nici cand am debutat la 14 ani in Divizia A si nici cand m-am retras definitiv, la 39." (Andrei Nicolescu)

DECIZIE
"Eu am vrut sa fac meseria asta de cand ma stiu. Momentul decisiv cand m-am apucat de fotbal a fost atunci cand eram copil si ascultam meciurile de fotbal la radio. Auzeam entuziasmul care era pe stadioane si vacarmul din tribune, si atunci mi-am propus sa ajung si eu sa mi se rosteasca numele la radio, cum auzeam eu de Ozon sau Constantin" - Nicolae Dobrin, gloria fotbalului anilor ’70
×
Subiecte în articol: calendar fotbal