x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... - Niculina Stoican

Astazi e ziua ta... - Niculina Stoican

09 Dec 2005   •   00:00
Astazi e ziua ta...  -  Niculina Stoican

A crescut cu muzica populara alaturi, mostenind de la mama sa, Angelica Stoican, dragostea pentru folclorul romanesc. Niculina Stoican implineste astazi 35 de ani.

"N-am crezut ca o sa pot face o profesie din cantec"

A crescut cu muzica populara alaturi, mostenind de la mama sa, Angelica Stoican, dragostea pentru folclorul romanesc. Niculina Stoican implineste astazi 35 de ani.

"Primesc noul an din viata mea cu foarte multa speranta de mai bine. Planuri pentru aceasta zi? Muncesc, ca si de Sfantul Nicolae. Probabil ca o sa sarbatoresc sambata. O aniversare speciala am avut la 18 ani, la majorat, si la 20 de ani, cand m-am casatorit si am avut o zi deosebita. Dupa aceea, la 23 de ani am avut baietelul si toata atentia mea s-a indreptat asupra lui. Avand in vedere ca implinesc 35 de ani constientizez mai mult faptul ca timpul trece si ca e bine sa profiti de viata din toate punctele de vedere. Personal, cea mai mare satisfactie o reprezinta baiatul meu, Vlad, care face 13 ani. Florile pe care mi le aduce el meu in fiecare an, zambetul lui frumos si privirea lui luminoasa atunci cand imi spune: «Mami, te iubesc!» sunt cel mai frumos cadou. Cea mai mare dorinta a mea este sa-mi vad baiatul mare, fericit si linistit la casa lui, iar eu sa ajung o bunicuta iubita de nepotei. Profesional, ii multumesc lui Dumnezeu, am avut foarte multe realizari pana la varsta asta. E adevarat ca se poate si mai bine, dar nu ma plang. Imi place sa muncesc, sa perseverez. Am cateva regrete, dar le pastrez in suflet si am incercat sa invat din ele. Am trait in preajma mamei, care e un nume mare in muzica populara si de la care am invatat ce inseamna traditia populara si cantecul popular. Mama si-ar fi dorit sa fiu medic, dar trebuie sa ai inclinatie spre asa ceva. Cred ca fac bine ceea ce fac si nu m-am gandit niciodata ca as fi putut face altceva. La inceput n-am crezut ca o sa pot face o profesie din cantec. Toata lumea imi ridicase stacheta de la nivelul mamei, neintelegand ca si eu trebuie sa am un inceput. Am cantat un timp cu mama, apoi am luat o pauza de cativa ani si la un moment dat m-am hotarat sa incerc singura, sa vad daca pot sa am un drum al meu. De-a lungul timpului am incercat sa urmez sfaturile celor din jur. Bunica mea intotdeauna mi-a spus sa fiu OM. Mama este foarte calma si foarte rabdatoare. Am incercat sa ii urmez modelul, pentru ca de la ea am invatat ca in viata este esential sa fii rabdator, sa fii foarte echilibrat. Altfel nu stiu cum ai putea trece de incercarile la care te supune viata. De obicei sunt un pic trista in aceasta zi, dar nu din cauza ca se mai adauga un an varstei, ci pentru ca se intampla uneori sa fiu singura din cauza meseriei, sa fiu plecata, sa nu fiu alaturi de cei dragi."

DEBUT
"La inceput n-am crezut ca o sa pot face o profesie din cantec. Toata lumea imi ridicase stacheta de la nivelul mamei, neintelegand ca si eu trebuie sa am un inceput"

ASPECT
"Constientizez ca timpul trece si ca e bine sa profiti de viata din toate punctele de vedere" - Niculina Stoican, interpreta de muzica populara
×
Subiecte în articol: calendar