x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Oreste. “Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu că mi-a îngăduit să mă nasc într-un popor minunat ca al nostru. Simt şi-mi recunosc în vine sângele strămoşilor mei”

Astăzi e ziua ta: Oreste. “Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu că mi-a îngăduit să mă nasc într-un popor minunat ca al nostru. Simt şi-mi recunosc în vine sângele strămoşilor mei”

13 Iul 2012   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Oreste. “Îi sunt recunoscător lui Dumnezeu că mi-a îngăduit să mă nasc într-un popor minunat ca al nostru. Simt şi-mi recunosc în vine sângele strămoşilor mei”

Jurnalist, realizator tv, lector universitar, Oreste Teodorescu implineste astazi 37 de ani. Jurnalul National ii ureaza “La multi ani!'

'Multumesc lui Dumnezeu, de ceva timp, imi pot petrece verile la Vama Veche, in curte, la ceaun, pe plaja, intarit de vanturi si de de mare, bucuros de energiile inca pure ale acestui loc aparte. In cursul saptamanii, alaturi de Doru Bem, coordonam Tabara de alchimie spirituala ORDO.

Despre inceputurile mele… Cariera mea in jurnalism si televiziune i se datoreaza lui Mircea, care m-a vrut reporter la matinalul care avea sa schimbe tiparul emisiunilor de gen, alaturi de Teo, de la Antena 1, in 1998. Eram student la regie de film, visam cinematografie, dar "foamea" m-a determinat repede sa intru intr-o lume pentru care nu eram pregatit. Am fugit de clisee si sabloane si asa s-au nascut parodiile si reportajelele bizare cu care am debutat in atentia publicului. Au urmat, aproape firesc: realizarea rubricii meteo precedat de un pamflet politic despre vremuri, late night-ul "Noaptea tarziu" cu Mircea Badea... si de aici restul!

Sa fi jurnalist azi, este o proba de foc asupra caracterului, moralitatii si a culturii. Din pacate, presa cunoaste de ceva vreme o prabusire abisala a calitatii demersului jurnalistic. Sper ca generatiile mai proaspete sa spele rusinea ultimilor ani.

Cred ca cei care citesc aceste randuri, n-ar trebuie sa stie mare lucru despre mine. Cred ca mai importante decat persoana, care oricum este efemera, sunt ideile...Unele traiesc mai mult. Asadar, m-as simti onorat si fericit sa stiu ca unele dintre ideile care au trecut si prin capul meu au fost de folos si altora!

Ii sunt recunoscator lui Dumnezeu ca mi-a ingaduit sa ma nasc intr-un popor minunat ca al nostru. Simt si-mi recunosc in vine sangele stramosilor mei. Iubesc tot la aceasta tara!

Ma felicit pentru ca nu am facut compromisuri majore in profesie si ma mustru ca nu intotdeauna am inteles importanta cuvantului si mai ales efectele covarsitoare pe care le au ele in modelarea ascultatorului.

Cele mai importante trei momente ale vietii mele sunt: nasterea Sabinei, nunta, trezirea.
Am invatat sa nu-mi doresc nimic. Unde ma pune Dumnezeu, acolo si eu, bucuros sa-mi duc crucea!'

×