x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Radu Naum!

Astăzi e ziua ta... Radu Naum!

de Roxana Vintila    |    07 Oct 2009   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Radu Naum!
Sursa foto: Desen de Romeo Răileanu/

"Habar n-am cum se face presa în România. Se face în România!" "Cred că este foarte important în tot ceea ce faci, mai ales în lucrurile frivole pe care le facem, legate de televiziune, de comentarii, să ai foarte multe puncte din care să te alimentezi.



Dacă te ocupi de sport, nu înseamnă că trebuie să rămâi acolo, să citeşti numai despre sport. Trebuie să ai şi alte dimensiuni, pentru că aşa te ridici deasupra a ceea ce faci... Am fost tentat de foarte multe lucruri, mai ales atunci când spuneam că nu mai vreau să fac ce fac... Vreau să rămână ceva în spatele meu, mai mult decât nişte urme pe internet", spunea Radu Naum. Apreciatul jurnalist împlineşte astăzi 42 de ani. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".

"Aici, e minunat. Poveştile despre «ce ar trebui să fiu» îmi sună destul de ciudat, ca şi cum ţi-ar fi fost pe măsură un alt destin. Or, îmi pare că destinul e aşa cum e, tocmai pentru că n-are cum să fie altul.

Timpul... dacă îl găsesc, când îl găsesc, are valoare. Nu ştiu dacă pot spune că trecerea vremii a schimbat ceva anume în personalitatea mea. Încerc doar să zâmbesc când mă doare prin anumite locuri!!!"

DESPRE SUFLET ŞI ORGOLIU
"La ce visa Radu Naum la începuturile carierei de jurnalist? Am uitat. Acum visez că-mi reamintesc la ce visam pe atunci... Nu ştiu dacă jurnalismul este pentru suflet, câteodată este foarte mult despre orgoliu. Din fericire, şi despre dezbatere. Din această perspectivă, este destul de pasionant. Dar dacă vorbim despre presa de la noi... mărturisesc că îmi oferă aceeaşi părere despre cum se face cam totul în România. Suntem maniaci ai judecăţilor de valoare despre alţii. Înjurăm politicul, presa, şpaga ca şi cum ar fi ciume bubonice venite din China. Habar n-am cum se face presa în România. Se face în România!

La o bere cu Lance Armstrong!

De ziua mea îmi amintesc de ceea ce însemna acasă la părinţi... mi-e foarte dor de petrecerile de atunci, când rămâneam fără părinţi, iar fetele deveneau mai îndrăzneţe! Ce-mi doresc acum? E secret. Pot să am un secret, nu!? Cel mai mult îmi doresc să vină ziua în care să stau la o bere cu Lance Armstrong. Fără Serge, bodyguardul lui!"

×
Subiecte în articol: calendar