x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta: Rică Răducanu

Astăzi e ziua ta: Rică Răducanu

09 Mai 2012   •   21:00
Astăzi e ziua ta: Rică Răducanu

Rica Raducanu implineste astazi 66 de ani. Jurnalul National ii ureaza "La multi ani!"

"Imi pare rau ca avem un stadion extraordinar acum si ne uitam la altii cum joaca pe el"
A debutat in Divizia A, cu Rapid Bucuresti in 1966. A ramas sa joace pentru Rapid timp de zece sezoane, castigand compionatul Romaniei in 1967 si cupa Romaniei in 1972. La Rapid, a jucat in echipa cu alti jucatori celebri ai acelor vremuri, ca Neagu, Lupescu, Dumitru si Coe. A fost primul portar roman ce reusea sa marcheze intr-un meci oficial si primul ce avea sa fie prins in ofsaid. Dupa perioada de la Rapid a castigat Cupa de Romaniei in 1979, cu Steaua Bucuresti. A reprezentat Romania la Cupa Mondiala din Mexic 1970. Spre sfarsitul carierei sale a jucat pentru Autobuzul si Spartac in ligile inferioare. Raducanu a strans 61 de selectii pentru echipa nationala a Romaniei intre anii 1967 si 1978.

"Toata lumea apare la televizor, toti vorbesc despre fotbal, toti se pricep, iar noi, cei care am jucat nu suntem bagati in seama. Sansa vietii mele a fost ca lumea m-a iubit si ma iubeste, sunt invitat la diverse emisiuni, evenimente. In rest, fac miscare, joc tenis de picior la doua zile, ma duc la masaj si la sauna de trei ori pe saptamana, asa m-am invatat.

M-am nascut la Vladeni, in Fetesti, Ialomita, dar am fost adus de tata la Bucuresti si asta a fost sansa mea. Am muncit, am avut rabdare si am ajuns incet-incet portar, am jucat mereu pentru spectacol si astfel am ajuns in echipa mare a Rapidului.

La inceputul carierei mele, fotbalul era un mod de viata, de aceea romanii ajungeau departe pentru ca munceau si prin sport faceai cariera. Atunci fotbalul se juca pentru spectacol, nu pentru bani. Imi pare rau ca fotbalul nu mai este asa spectaculos, nu ne mai calificam, avem un stadion extraordinar acum si ne uitam la altii cum joaca pe el. Ma bucur ca am un stil anume si cu asta am cucerit oamenii, sunt un om bun, care a trecut prin multe in viata, si bune si rele. Lumea nu stie ca am fost de doua ori in coma, o data am avut accident cu o masina, m-am trezit dupa doua zile si a doua oara, in timpul unei meci, am fost accidentat si m-am trezit la spital. Bine ca m-am trezit. Astea sunt riscurile meseriei. Acum, fotbalistii vor sa castige bani multi, dar, daca s-ar putea sa iasa de pe teren fara sa transpire, fara un gips. Eu nici acum nu pot dormi noapte de dureri, mai ales cand e frig.

As vrea sa traiasca toata lumea bine, sa aiba fiecare incredere in sansa lui, pentru ca toti avem o sansa in viata, dar fara sa muncesti, degeaba, nimic nu cade din cer."

×