x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar “Astăzi e ziua ta...”: Rodica Mureşan

“Astăzi e ziua ta...”: Rodica Mureşan

de Ramona Vintila    |    04 Iun 2008   •   00:00
“Astăzi e ziua ta...”:  Rodica Mureşan

“Cea mai mare satisfacţie profesională mi-a fost dată de recunoştinţa spectatorilor. Nu există nimic să se compare cu asta...”, mărturisea îndrăgita actriţă. Rodica Mureşan împlineşte astăzi 61 de ani.

“Cea mai mare satisfacţie profesională mi-a fost dată de recunoştinţa spectatorilor. Nu există nimic să se compare cu asta...”, mărturisea îndrăgita actriţă. Rodica Mureşan împlineşte astăzi 61 de ani.


“Sînt fericită că sînt născută în zodia Gemenilor, la fel ca şi nepoţelul meu, Matei, care acum cîteva zile a împlinit 9 ani. Sînt bucuroasă că este foarte ambiţios, nu ştiu însă cît o să-l ţină. Sînt bucuroasă că, în ultimul timp, mi-au fost programate la Televiziune destul de multe filme. Urmează şi DVD-uri după aceste filme, dar bucuria cea mare este că va fi dat un film care nu a fost dat niciodată pe un post de televiziune, «O lebădă iarna», film la care ţin foarte, foarte mult. De asemenea, sînt bucuroasă că am încheiat cu bine stagiunea cu două dintre spectacolele de mare succes ale Teatrului Naţional: «Sîmbătă, duminică, luni» şi «Aşteptînd la Arlechin». Mai mare bucurie decît să vezi sălile arhipline care să fie?


Iniţial, am făcut coregrafie. De la dans e un pas către cuvînt... Încă din liceu s-au făcut spectacole combinate de dans, muzică şi poezie şi treptat am trecut de la dans şi puţin prin poezie. Mi-a plăcut foarte tare şi aşa am ajuns să îmbrăţişez această meserie. Pentru cariera de actriţă nu aş putea să spun că am făcut sacrificii. Consider că meseria nu se face plătind preţul vieţii personale. Sigur că trebuie să mai laşi poate pe planul doi anumite perioade din viaţă, poate în momentele cele mai complicate, cînd se repetă un spectacol din greu, dar asta nu înseamnă un sacrificiu. E o meserie atît de frumoasă, te complică şi te implică atît de mult, încît orice s-ar întîmpla, adiacent, nu ţi se pare că faci un sacrificiu. Dezamăgirile mele... poate că nu am fost solicitată pe măsura posibilităţilor pe care simt că le am. Şi asta din cauza cuminţeniei mele... nu e bine să fii prea cuminte, în această meserie. Împlinirile sînt foarte multe atît în teatru, cît şi în film şi întrec cu mult micile deza­măgiri. Îmi plac foarte mult filmul şi televiziunea. Am făcut multe filme, multe roluri principale şi, din cîte mi-am dat seama din reacţia pu­blicului şi a cronicilor vremii, au fost chiar reuşite. Am făcut roluri foarte bune în «Secretul lui Bachus», «Sosesc păsările călătoare», în «Miss Litoral», mai ales în «O lebădă iarna». Am jucat alături de colegi excepţionali – Octavian Cotescu, Florin Piersic, Costel Constantin, Gheorghe Dinică, Emil Hossu. Actori foarte, foarte mari, de la care am avut numai de învăţat. Sînt bucuroasă că am jucat alături de ei şi pe scenă, şi în film.


Nu e genul meu să mă felicit singură, dar nici să mă cert. Am făcut totul cu multă dăruire şi atunci nu a fost nici greu să împlinesc tot ce mi s-a cerut. Mi-aş dori să-mi văd nepotul crescînd, student, iubind şi la casa lui. Îmi doresc încă paşi mulţi prin viaţă...”

 

Pasiune

“Nu e genul meu să mă feli­cit singură, dar nici să mă cert. Am făcut totul cu multă dăruire şi atunci nu a fost nici greu să împlinesc tot ce mi s-a cerut...”
Rodica Mureşan, actriţă

×
Subiecte în articol: calendar sînt