x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." - Şerban Huidu

"Astăzi e ziua ta..." - Şerban Huidu

de Ramona Vintila    |    16 Iul 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." - Şerban Huidu
Sursa foto: VICTOR STROE/

Işi aduce aminte cu plăcere de vremurile cănd scria zi de zi la Jurnalul Naţional "Cronica cărcotaşului", alb pe negru. Ziua de naştere şi-o va petrece cu prietenii apropiaţi, puţini, dar buni...Astăzi, Şerban Huidu implineşte 31 de ani.

"Am luat-o inaintea vremurilor..."

Â

Işi aduce aminte cu plăcere de vremurile cănd scria zi de zi la Jurnalul Naţional "Cronica cărcotaşului", alb pe negru. Ziua de naştere şi-o va petrece cu prietenii apropiaţi, puţini, dar buni...Astăzi, Şerban Huidu implineşte 31 de ani.

Â

"«Cronica cărcotaşilor» embrionar a fost o idee. Apoi această idee a inceput să ţină cont foarte mult de feedback-ul de la oameni, de ceea ce scriau oamenii pe diferite adrese. Este o emisiune care se ghidează foarte mult pe ce işi doresc ascultătorii ei fideli. Emisiunea de la televiziune se axează mai mult pe ceea ce se intămplă in televiziuni, in politică etc. Cea de la radio este un pic mai spontană, se reduce doar la mine şi la Găinuşă. El a venit la radio in 2000, atunci cănd făceam Matinalul la radio şi aveam nevoie de cineva care să inţeleagă exact demersul. Ne-am potrivit foarte bine. Nu mă aşteptam să-mi găsesc pe cineva cu care să mă inţeleg atăt de bine. De şapte ani colaborăm extraordinar şi cred că o mare parte a succesului pe care il are «Cronica Cărcotaşilor» se datorează acestui lucru. Există foarte multă improvizaţie in emisiunile noastre. Cel puţin emisiunea de la radio este făcută aproape in intregime ca şi improvizaţie. Există şi la televizor o parte de improvizaţie, dar intotdeauna intr-o emisiune de televiziune care se respectă orice improvizaţie este foarte bine ştiută dinainte. Există şi momente, spre deliciul tuturor, in care nu se mai respectă nimic.

Cred că emisiunea asta reprezintă foarte bine marea masă a populaţiei, şi nu mă refer la marea masă a populaţiei care face rating la diferite emisiuni, ci la o mare parte din populaţia care işi doreşte o normalizare a vieţii culturale in Romănia. Asta, spre disperarea unora sau altora, care se cred foarte intelectuali şi vorbesc destul de greu de inţeles pentru aceşti oameni.

Şi atunci, vorbe frumoase primim in fiecare săptămănă, dar in acelaşi timp primim şi urecheli. Cele mai interesante lucruri, şi asta este trist, ne vin din afara ţării, unde sunt foarte mulţi oameni care ne urmăresc şi care işi doresc in continuare să ne vadă. De foarte multe ori, mare parte din publicul căruia ne adresăm şi care ne reprezintă se află din ce in ce mai departe de noi din punct de vedere fizic. Este un regret pe care il resimt zilnic. Din păcate, demersul nostru, tipul acesta de emisiune, va fi inţeles puţin mai tărziu. Cred că am luat-o inaintea vremurilor, din păcate pentru noi. Poate că, atunci cănd Romănia va ajunge la standardul acela pe care ni-l dorim, s-ar putea ca emisunea să nu mai aibă succesul pe care il are astăzi, tocmai pentru că s-ar ajunge la o asanare a societăţii.

In rest... Şerban Huidu ii urează lui Şerban Huidu de ziua lui să fie sănătoşi şi el, şi cei din jurul lui."

Â

PĂRERE DE RĂU

"De foarte multe ori, mare parte din publicul căruia ne adresăm şi care ne reprezintă se află din ce in ce mai departe de noi din punct de vedere fizic. Este un regret pe care il resimt zilnic. Din păcate, demersul nostru, tipul acesta de emisiune, va fi inţeles puţin mai tărziu"

Şerban Huidu

×
Subiecte în articol: calendar