x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta, Ştefan Bănică Jr

Astăzi e ziua ta, Ştefan Bănică Jr

17 Oct 2014   •   08:15
Astăzi e ziua ta,  Ştefan Bănică Jr

Îndrăgostit de meseria lui, consideră că a iubi ceea ce faci reprezintă un procent uriaş din reuşită. Personalitate complexă, este unul dintre cei mai iubiţi artişti români. Rock-starul de la “X Factor”, super show-ul difuzat în fiecare vineri, de la 20:30, la Antena 1, Ştefan Bănică Jr împlineşte mâine 47 de ani. La mulţi ani!

“Pentru mine au existat mai multe trenuri şi n-am rămas pe peron, iar pentru asta mulţumesc timpului”
Profesia îi umple sufletul, îi dăruieşte şi îl face să dăruiască
Se află la vârsta la care îşi poate permite orice? “Cred că poţi să-ţi permiţi orice în momentul în care te simţi liber înlăuntrul tău. Şi nu cred că e vorba de o vârstă anume. În ceea ce mă priveşte, cunosc această stare, dar care, din păcate, nu este o constantă.
În momentul în care voi ajunge acolo, o să vă anunţ.”, spune artistul.
A avut imensul noroc de a face ceea ce-i place şi încă face cu toată dragostea ceea ce-i place: “să fiu pe scenă şi să aduc bucurie oamenilor. Ce mai am de făcut? Doar să mă bucur din toată inima de tot ceea ce fac, trăiesc în prezent, trăiesc clipa.”
Îşi rămâne dator cu timpul dedicat lui şi familiei sale, fără legătură cu viaţa profesională. “Îmi datorez detaşarea de profesie atunci când trec pragul casei, îmi datorez acea lecţie de viaţă care să mă înveţe - chiar dacă cunosc teoretic acest lucru – că problemele legate de profesie, de meserie se lasă la uşă atunci când ajungi acasă.”
A fost (este) timpul îngăduitor cu el? “Timpul m-a lăsat să descopăr şi să trăiesc momente, poate, pe care nu le-am trăit la vremea lor. Se spune că dacă ai pierdut trenul, acesta nu se mai întoarce. Pot să spun că pentru mine au existat mai multe trenuri şi n-am rămas pe peron, iar pentru asta mulţumesc timpului.”
Consideră că fiecare vârstă are frumuseţea ei. “Trăiesc în prezent, iar regretele nu-şi au locul, pentru că nu ar aduce decât dezechilibru. Aşa cum am mai spus, atâta timp cât spiritul rămâne tânăr şi încă există copilul din tine, atunci există tinereţe.”
S-a maturizat Ştefan Bănică Jr? “Ha, ha, bună întrebare! Ar fi cazul, nu?”
Fericirea are gust de... “Fericirea nu cred că are doar un singur gust şi nici nu contează care ar fi acela, pentru că în momentul în care eşti fericit ai senzaţia că toată lumea e a ta. Şi atunci de ce să mai despici firul în patru?”
Întotdeauna şi-a dorit să facă lucruri, să nu stea pe loc. “Dar mi-am dat seama că cel mai important e să evoluezi. În altă ordine de idei, sunt un tată fericit, am doi copii minunaţi, o am pe mama lângă mine, am o femeie care mă iubeşte şi pe care o iubesc şi o profesie care îmi umple sufletul, care îmi dăruieşte şi mă face să dăruiesc. Şi vorba cântecului:

×