x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta..." – Tatiana Stepa

"Astăzi e ziua ta..." – Tatiana Stepa

de Ramona Vintila    |    21 Apr 2008   •   00:00
"Astăzi e ziua ta..." – Tatiana Stepa

"Cea mai frumoasă şi dureroasă voce a folk-ului românesc, femeia nefericită care a înfruntat greutăţile vieţii cu îndrăzneală de bărbat...", scria poetul Adrian Păunescu despre femeia şi artista Tatiana Stepa. Astăzi împlineşte 45 de ani. La mulţi ani!



"Cea mai frumoasă şi dureroasă voce a folk-ului românesc, femeia nefericită care a înfruntat greutăţile vieţii cu îndrăzneală de bărbat...", scria poetul Adrian Păunescu despre femeia şi artista Tatiana Stepa. Astăzi împlineşte 45 de ani. La mulţi ani!


"Mă voi bucura suferind..."

"21 aprilie 2008, 45 de ani. Voi suferi bucurîndu-mă. Sau mă voi bucura suferind. Mai întîi voi aprinde o lumînare, pentru că va fi primul an în care părinţii mei nu-mi vor spune «La mulţi ani!». Au plecat, amîndoi, în mai puţin de o lună şi m-au lăsat fără rădăcini. Sau poate că îmi vor spune de acolo de unde sînt, dar eu n-am să-i aud. Pentru că, o dată cu moartea lor, am murit şi eu puţin. Pentru că, dacă ei mi-au dat viaţă, prin plecarea lor mi-au şi luat o parte din ea. Mă rog doar, şi sper, ca acolo unde sînt, să nu mai sufere, pentru că destulă suferinţă a fost viaţa lor, mai ales în ultimii ani. Pe lîngă faptul că mi-au dat viaţă, dragoste, înţelegere şi ajutor, tot de la ei moştenesc şi patima pentru cîntec şi mirajul scenei. Pentru că ei aşa s-au cunoscut: cîntînd romanţe, cîntecele durerii. Aşa că îmi va fi destul de greu să mă bucur de încă un an de viaţă, cînd ei sînt în pămînt. Şi ştiind că n-o să-i aud spunîndu-mi «La mulţi ani!». Dar am să-mi aud băiatul, pe dragul şi bunul meu Cătălin, am să-mi aud prietenii, cei mai frumoşi prieteni, am să-i aud pe cei pe care eu îi numesc «părinţii mei de Bucureşti», familia Ileana şi Romulus Vulpescu, şi mă voi bucura sincer că Dumnezeu a adus în viaţa mea atîţia oameni minunaţi, care mă iubesc, care mă onorează cu devotamentul lor, care mă ajută necondiţionat, pe care mă pot sprijini cînd mi-e greu. Mă voi bucura că, în anul care a trecut, oameni cu suflet mare (adică echipa Electrecordului) mi-au editat albumul aniversar «Copaci fără pădure», că Dumnezeu mi-a îngăduit să cînt şi să aduc bucurie iubitorilor de folk în spectacole superbe (abia aştept «Folk you»), concerte din care am luat puterea de a merge mai departe, că Jurnalul Naţional nu m-a uitat şi mi-a întins o mînă de fiecare dată cînd am avut nevoie. Mă voi bucura şi de dragostea iubitorilor de folk din Sibiu, unde voi cînta, cu puţin timp înainte de aniversarea mea. Mă voi bucura că am parte de medici extraordinari, datorită cărora am trecut şi cumpăna celor 45 de ani. Şi mă voi bucura că viaţa este atît de frumoasă, cu toate problemele, cu toată durerea, de vreme ce există pe lume muzica şi poezia, primăvara şi pomii înfloriţi, răsăritul soarelui şi, mai ales, dragostea. Pentru toate astea le voi mulţumi tuturor celor care m-au ajutat să ajung în această zi. Şi sînt sigură că Maria şi Vasile Stepa se vor bucura şi ei pentru mine, acolo unde sînt. Iar dacă n-am apucat să le spun cît ar fi trebuit, aş vrea să le spun şi astăzi, cînd împlinesc 45 de ani: mamă şi tată, vă mulţumesc, iertaţi-mă dacă v-am greşit şi să ştiţi că vă iubesc foarte mult!".

×
Subiecte în articol: calendar bucura