x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... Victor Rebengiuc

Astazi e ziua ta... Victor Rebengiuc

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    10 Feb 2007   •   00:00
Astazi e ziua ta... Victor Rebengiuc

Face parte din pleiada de actori cunoscuta ca "generatia de aur" a teatrului romanesc. De 50 de ani este membru al trupei Teatrului Bulandra, al carui director a fost intre anii 1996 si 1998. Astazi, Victor Rebengiuc implineste 74 de ani.

"Am nimerit intamplator la teatru"

"In general nu imi plac aniversarile. Iar daca imi plac, vreau sa fie cat mai modeste si cat mai lipsite de luminile rampei. Din nefericire, anul ce se incheie in viata mea a fost un an greu. Nu am muncit cu placere, asa cum muncesc eu de obicei, pentru ca am avut parte de conlocuitori cu care nu vorbeam aceeasi limba. A mers foarte greu si acum sunt fericit ca am scapat de anul acesta. Voi continua cu certitudine colaborarea cu echipa «La Urgenta», serialul de la TVR 1. Acum sunt pe punctul de a definitiva unele proiecte la care ma gandesc foarte mult si trebuie sa aleg. Nu este nimic clar deocamdata. Actoria reprezinta viata mea. Am implinit anul trecut 50 de ani de la absolvirea Institutului. Lucrez de 50 de ani pe scenele teatrelor, in filme, la televiziune, radio. Sunt actor numai atunci cand meseria mi-o cere, nu si pe strada, la cumparaturi sau in convorbirile mele cu prietenii. Sunt actor acolo unde trebuie sa fiu actor.

Cred ca as fi putut face orice altceva in afara de actorie cu rezultate bune, pentru ca totul depinde de modul in care abordezi lucrurile. Privesc intotdeauna lucrurile pe care le am de facut cu seriozitate si ma straduiesc sa dau tot ce e mai bun din mine pentru ca lucrurile sa iasa cat mai bine. Dumnezeu a vrut sa ma aduca pe drumul asta al artei, la care eu nu m-am gandit. Am nimerit absolut intamplator la teatru. Inseamna ca a fost ceva care m-a ghidat, destinul care m-a trimis pe acest drum. Si mi-a placut. Realizarea care mi-a adus cele mai mari satisfactii nu exista. Urmeaza sa fie, probabil. Pot sa spun ca rolurile din «Morometii», «De ce bat clopotele, Mitica?», rolul «Tipatescu» si cel din «Burghezul gentilom» au constituit niste provocari pe care m-am straduit sa le abordez cu maxima responsabilitate, cu placere si cu satisfactia ca fac un lucru care ma bucura. Asta nu se intampla intotdeauna, din pacate. Daca ar fi sa aleg dintre figurile istorice pe care as vrea sa le interpretez, in primul rand, ar fi Regele Mihai, si, in al doilea rand, Ceausescu, care este un personaj extraordinar.

Regret ca nu am putut sa fac mai mult, regret ca lucrurile nu se intampla intotdeauna asa cum ar trebui sa se intample, regret ca in ultimii ani Teatrul Bulandra a fost mai mult inchis decat deschis pentru public si este un lucru pe care nu il inteleg, regret ca piese in care joc in momentul de fata si care au mare succes la public sunt programate foarte rar. Regret ca nu exista un plan de perspective clar si bine structurat al Teatrului Bulandra, in care am lucrat aproape 50 de ani."

×
Subiecte în articol: calendar