x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar “Aştept vremuri în care învăţământul şi cultura să aibă cele mai mari bugete, pentru că înseamnă investiţie în calitate şi viitor”

“Aştept vremuri în care învăţământul şi cultura să aibă cele mai mari bugete, pentru că înseamnă investiţie în calitate şi viitor”

de Ramona Vintila    |    19 Apr 2012   •   12:53
“Aştept vremuri în care învăţământul şi cultura să aibă cele mai mari bugete, pentru că înseamnă investiţie în calitate şi viitor”

Provine dintr-o familie de artisti si nu si-a imaginat vreo altfel de viata pentru el. A devenit prim-solist al Operei Nationale din Bucuresti cand avea 18 ani. De atunci a dansat pe cele mai importante scene din lume, alaturi de balerini celebri. Seful Compartimentului Balet din cadrul ONB, Alin Gheorghiu implineste maine 39 de ani. La multi ani!

“In august 2011, am devenit Seful Compartimentului Balet din cadrul ONB. Ne pregatim pentru premiera spectacolului , care va avea loc duminica, 29 aprilie 2012, in coregrafia lui Jaroslav Slavicky. Iar aceste vremuri le traiesc asteptand acele... vremuri bune, in care cultura si invatamantul sa aiba cele mai mari bugete, pentru ca inseamna investitie in calitate si viitor.

Arta in viata mea... E o chestiune de genetica spirituala, as zice. Tatal meu a fost prim solist al ONB timp de 30 de ani, iar mama este pictorita. Sa fii om de cultura in Romania zilelor noastre... Inseamna pasiune, adaptare si speranta. Ca si in zilele de dinainte.

Cred ca nu degeaba m-am nascut aici, in Romania... trebuie sa fiu folositor celor de aici, in principal. Dar in public, pot fi oameni de diferite nationalitati... exista clar o legatura cu locul unde te nasti. Daca stii sa o vezi si sa o folosesti corect.

Sunt medaliat cu Ordinul meritul Cultural in Grad de Cavaler in 2005, acordat de catre domnul presedinte Ion Iliescu. O incununare a carierei mele ca balerin. Mai departe, vom vedea.

Mustrari... ca poate nu am sa reusesc sa mut muntii din loc si sa fac oamenii sa inteleaga cat de importanta e cultura in viata unei natiuni. Ma felicit ca imi pot crea energia sa lucrez asupra mea.

In incheiere, vreau sa transmit tuturor sa invatam sa respectam mai mult. Pe noi si pe altii!'

×
Subiecte în articol: alin gheorghiu