x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar “Icoana, sărbătoare în dar”, la Muzeul ASTRA din Sibiu

“Icoana, sărbătoare în dar”, la Muzeul ASTRA din Sibiu

de Luminiţa Ciobanu    |    04 Dec 2012   •   10:59
“Icoana, sărbătoare în dar”, la Muzeul ASTRA din Sibiu
Sursa foto: CNM ASTRA Sibiu

La Muzeul ASTRA din Sibiu ( la Casa Artelor din Piaţa Mică) vor fi deschise publicului, la 4 decembrie, două expoziţii deosebit de interesante. “Icoana, sărbătoare în dar”, poate fi vizitată până la sfârşitul lunii ianuarie şi va oferi posibilitatea iubitorilor de frumos de a admira atât interiorul unei case tradiţionale ţărăneşti din Poiana Sibiului cât şi de a descoperi splendoarea icoanelor pe sticlă din secolul al XIX, aflate în colecţia Muzeului ASTRA, reflectând un acord perfect de tradiţie şi spiritualitate specifice zonei Transilvaniei.

Fiindcă sărbătorile creştine din această perioadă ne amintesc mai ales de cei dragi, expoziţia cu vânzare de jucării tradiţionale “Pentru sacul Moşului... ” va fi deschisă în aceeaşi zi la Casa Artelor, şi va oferi felurite jucării confecţionate din lut, pânză şi lemn, ce promovează creaţiile tradiţionale autentice. Cea de-a doua expoziţie va rămâne deschisă pana la 6 ianuarie.

Pe de altă parte, la 3 decembrie, în Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA s-a desfăşurat evenimentul de închidere a proiectului “Sprijinirea dezvoltării artistice a tinerilor prin activităţi muzeale în Municipiul Sibiu”. Prin urmare, cele mai frumoase lucrări realizate de copiii participanţi la atelierele de pictură, prelucrarea lemnului, ceramică şi olărit au fost expuse, spre a fi admirate de publicul sibian.
                                                                            

 

×