x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei: Prof. dr. Horaţiu suciu

Omul zilei: Prof. dr. Horaţiu suciu

de Magda Marincovici    |    28 Apr 2014   •   00:02
Omul zilei: Prof. dr. Horaţiu suciu
Prof. dr. Horaţiu suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din Institutul pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş

După o întrerupere de peste doi ani, la Institutul pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IBCvT) Tg. Mureş a fost reluat transplantul de cord. Misiunea de a anunţa această veste i-a revenit renumitului medic de inimi, prof. dr. Horaţiu Suciu, şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul acestui institut cu tradiţie.

Dăruit de la Dumnezeu cu vocaţia de a repara inimi de copii, dar şi de adulţi, prof. dr. Horaţiu Suciu povestea, în ianuarie 2014, cu satisfacţia profesionistului nerăbdător de a face bine semenilor, despre reînfiinţarea Institutului şi reacreditarea acestuia pentru transplantul de cord.

“Am refăcut echipele de prelevare, am completat medicaţia specifică acestei activităţi, care din păcate nu a fost disponibilă în momentul în care Institutul a fost desfiinţat”, spunea la începutul acestui an prof. Suciu. Totul era pus la punct. Mai lipsea ceva? O inimă. Şi, iată, că s-a întâmplat ca, sâmbătă spre duminică, să existe un donator şi o inimă salvatoare. Mai precis pe la trei dimineaţa la clinica prof. Suciu din Tg. Mureş sosea de la Baia Mare o inimă. Care acum bate în pieptul unui bărbat de 32 de ani. Transplantul a durat vreo şapte ore, iar bărbatul e bine la terapie intensivă. Pentru încrederea că IBCvT Tg. Mureş va fi din nou o speranţă pentru cei o sută de pacienţi aflaţi pe lista de aşteptare a Institutului şi nu numai, şi pentru dovada constantă a performanţei profesionale într-o zonă a chirurgiei în care nu există jumătăţi de măsură, Jurnalul naţional îl declară “Omul Zilei” pe prof. dr. Horaţiu Suciu.


×