Varsta: 56 de ani
Gazetar, scriitor, expert gastronom, Realizator-prezentator tv
Carti publicate: "Haz... cu peste!", povestiri (1994), "Precum fumul", roman (1996), - "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", antropologie (2001), "Bucharest", album fotografic (1999) "Savoureuse Roumanie" (2004)
1997: Nominalizat la Premiul Latinitatii
Expertul gastronom Radu Anton Roman si-a lansat ieri, in incinta Institutului Francez din Bucuresti, cartea "Savoureuse Roumanie", traducerea in limba franceza a volumului "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti". Dupa ce a cucerit Franta cu cartea sa de retete lansata acolo in octombrie, "Savoureuse Roumanie" poate prilejui de-acum si deliciul francofonilor din Romania. Cartea include 358 de retete culinare si istoria lor, fiind caracterizata de autor drept "o schimbare de destin la o varsta la care nu te mai astepti ca lucrurile sa se schimbe cu usurinta". Cartea asaza intre paginile sale "ce se gaseste in ceaunele si blidele romanesti, bucate bune, unele cunoscute, altele inedite, in bucatariile romaneasca si franceza". Ea este reprezentativa pentru romani, confundandu-se, dupa Radu Anton Roman, cu harta Romaniei dreasa cu sare si piper, dar mai ales cu o parte din copilaria, adolescenta si viitorul fiecaruia dintre noi. Pentru fascinatia pe care a provocat-o francofonilor prin dezvaluirea bucatariei, dar si a traditiilor romanesti, Jurnalul National il declara "Omul zilei".