x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Omul zilei - Ruxandra Donose

Omul zilei - Ruxandra Donose

de Sebastian S. Eduard    |    30 Noi 2012   •   00:14
Omul zilei - Ruxandra Donose
Sursa foto: Mediafax
Mezzo-soprană
Cu ocazia Zilei României, la Londra va avea loc un recital al mezzo-sopranei Ruxandra Donose, care va interpreta un program remarcabil de arii şi lieduri de George Enescu şi Nicolae Bretan.

Recitalul de gală este organizat în parteneriat cu Ambasada României din Marea Britanie, şi este parte din seria Concertelor Enescu, organizată de Institutul Cultural Român şi Societatea Enescu.

Extrem de apreciată pentru complexitatea personalităţii sale artistice, Ruxandra Donose este una dintre cele mai renumite mezzo-soprane ale tinerei generaţii. Născută în Bucureşti, într-o familie de muzicieni, Ruxandra Donose a debutat pe scena de concert încă din copilărie, ca pianist. Absolventă a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (clasa Georgetei Stoleriu), artista a studiat, totodată, în Viena, cu Carol Blaickner-Mayo. A fost distinsă cu numeroase premii naţionale şi internaţionale, printre care concursurile internaţionale de muzică din München (1990) şi Washington (1991).

Solistă a teatrelor de operă din Constanţa, Basel şi Viena, Ruxandra Donose a avut în acelaşi timp numeroase concerte în întreaga lume, dezvoltând un repertoriu artistic impresionant. În noiembrie şi decembrie anul acesta o puteţi vedea pe scena prestigioasei Opere Naţionale Engleze, la The Coliseum, interpretând “Carmen” de G. Bizet.

Pentru că reprezintă cu cinste România ori de câte ori cântă pe marile scene lirice ale lumii, Jurnalul Naţional o declară pe Ruxandra Donose Omul Zilei.

×
Subiecte în articol: ruxandra donose