x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Sfaturi:Corespondenţă medicală

Sfaturi:Corespondenţă medicală

de Jurnalul National    |    09 Sep 2007   •   00:00

"Spălaţi-vă in fie-care seară, cu apă caldă şi săpun negru, ştergeţi apoi bine pielea cu alcool ether şi pudraţi la urmă cu talc. Pe cap spălaţi-vă cu decoct de lemn de Penama"

P. Alexandrescu: "Spălaţi-vă in fie-care seară, cu apă caldă şi săpun negru, ştergeţi apoi bine pielea cu alcool ether şi pudraţi la urmă cu talc. Pe cap spălaţi-vă cu decoct de lemn de Penama".

N. Măţău: "Este indicat să purtaţi un brău. Măncaţi căte puţin, insă de mai multe ori pe zi, nu beţi lichid in timpul mesii. După masă trebue să staţi intins pe pat timp de o jumătate de oră. Nu consumaţi alcool, ardeiu, muştar şi celelalte condimente. Luaţi in fiecare seară la culcare căte o lingură de oleu de parafină".

Beiuş: "Tratamentul de care vorbiţi este destul de complicat şi cere să fie aplicat de un medic specialist. Se fac spălături şi dilataţiuni. Contra slăbiciunei sexuale trebue să urmaţi un tratament special şi foarte serios. La persoanele de vărsta dumneavoastră, rezultatele sunt foarte bune".

"Negii se tratează fie prin cauterizare cu galvano-cauterul, fie prin radioterapie, fie prin cauterizări cu acid nitric. Pentru a se vindeca de negi, ţăranii uzează de următorul procedeu: freacă negii cu o bucată de slănină pe care o aşază apoi sub o piatră, pe pămăntul umed. Cănd slănina a putrezit, negii dispar. Dacă insă piatra a fost mişcată, totul trebuie inceput din nou. Bineinţeles că in dosul acestei superstiţii lucrează numai sugestia: aceasta insă poate cu adevărat să producă şi să vindece negii, fapt recunoscut azi de toate somităţile medicale."

×
Subiecte în articol: calendarul vremurilor