x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Sfaturi - Despre grapefruit

Sfaturi - Despre grapefruit

de Irina Munteanu    |    06 Ian 2008   •   00:00

Apărut la noi acum căţiva ani ca o roadă exotică de un galben deosebit, acest produs al altoiului dintre portocală şi lămăie, adus din pădurile Jaffei ca o raritate - şi expus ca o trufanda in magazinele de delicatese de pe calea Victoriei - şi-a croit drumul spre popularitate.

Apărut la noi acum căţiva ani ca o roadă exotică de un galben deosebit, acest produs al altoiului dintre portocală şi lămăie, adus din pădurile Jaffei ca o raritate - şi expus ca o trufanda in magazinele de delicatese de pe calea Victoriei - şi-a croit drumul spre popularitate. (...) "Grapefruit"-ul de Jaffa măndru de obărşia lui din fructe nobile e capricios faţă de cine nu ştie să il savureze. Intr-adevăr cine il gustă prima oară ca pe o simplă portocală nu se poate opri de a exclama: "Brrr! Ce amar!" (...)

Modul cel mai simplu de a-l mănca este de a-l tăia in două de-a latul, de a-l presăra cu mult zahăr praf, de a-l stropi - cine vrea - cu puţin rom sau coniac şi a-l lăsa astfel o oră la rece. Se mănăncă apoi cu linguriţa din coaja lui servit căte jumătate fruct de persoană intr-o cupă sau pahar cu picior. Acum, iarna cănd fructele devin tot mai rare, păstrate din toamnă, "grapefruit"-ul de Jaffa proaspăt, gustos, eftin este desertul cel mai apreciat, care se pretează la felurite preparaţii de creme, torturi, compoturi, gelatine, băuturi picante şi dulceţuri. (Ilustraţiunea Romănă, 1937)

×
Subiecte în articol: calendarul vremurilor