x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul “Asfalt tango” pe Strada Pelicanului

“Asfalt tango” pe Strada Pelicanului

de Andrei Ando    |    27 Noi 2008   •   00:00
“Asfalt tango” pe Strada Pelicanului

Locatarii unei străzi din Arad vor să meargă în instanţă pentru că, după ce şi-au reparat strada pe banii lor, Primăria le-a stricat-o. Mai mulţi locatari de pe strada Pelicanului au semnat un memoriu pe care ni l-au trimis la redacţie, pentru rubrica “D-ale cetăţeanului”, prin care reclamă faptul că Primăria Arad a spart asfaltul turnat cu câţiva ani înainte pe cheltuiala localnicilor, pe motiv că urmează ca strada să fie reasfaltată.

Asta se întâmpla în luna martie, iar de atunci strada este un şantier. Potrivit locatarilor, sunt zile în care lucrările avansează mult, însă urmează săptămâni întregi în care nu se mai mişcă nimic, pentru că muncitorii sunt mutaţi de pe o stradă pe alta. Poate că arădenii ar fi trecut şi asta cu vederea, dacă zilele trecute nu ar fi fost trimişi pe strada lor muncitori care au spart şi au demontat toate bordurile puse cu câteva săptămâni în urmă, pentru a delimita şoseaua. Oamenii se tem că, o dată cu începerea ploilor, gospodăriile lor vor fi inundate. Oricum, nu ar fi pentru întâia oară. Muncitorii care le-au montat bordurile ce sunt dislocate şi mutate acum au străpuns reţeaua de apă, iar strada s-a inundat. Apoi au străpuns şi reţeaua de gaz. Iar strada a rămas şi fără racord la gaz, o vreme...

Pune bordura, scoate bordura!

Oamenii de pe strada Pelicanului sunt convinşi că sunt victimele unei răzbunări din partea primarului, pe care l-au reclamat la televizor şi în ziare că nu face treabă bună.

Arădenii respectivi au plătit câte 2,5 milioane de lei, cu zece ani în urmă, pentru a-şi asfalta strada, care era dezastruoasă, pentru că la vremea respectivă acolo s-a introdus gazul.

De atunci, tot ei s-au ocupat şi de repararea carosabilului, de peticiri, pentru că au considerat că e de datoria lor să îşi întreţină strada în care au investit. În anul 2003, strada a fost spartă pentru întâia oară. Locatarii au reparat-o din nou. Acum, când autorităţile locale au îngustat-o şi au spart-o iar, oamenii se simt batjocoriţi. “Ne-au spart bordurile într-o oră, apoi le-au aruncat pe şosea. Aşa le-au lăsat, nu au mai reparat nimic”, ne spun Ionuţ Petcuţ.

“Simt că mi se rupe sufletul, acum, când mă gândesc că au spart strada făcută din banii noştri. Am acceptat, atunci, pentru că am crezut că lucrarea se va încheia rapid şi va fi de calitate. M-am înşelat. Au venit angajaţi din serviciul tehnic de la primărie şi au fost foarte aroganţi cu noi, nu ne-au răspuns deloc la întrebări” – spune alt localnic. Locuitorii sunt hotărâţi să dea în judecată fie primăria, fie constructorul, pentru că, în urma numeroaselor lor insistenţe, nu s-a obţinut nici un rezultat care să ţină seama şi de dorinţele lor.

×
Subiecte în articol: strada cetateanul