x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Aventurile unui pieton

Aventurile unui pieton

21 Noi 2007   •   00:00

Dimineaţa, ora 07.40- 08.00. Trafic foarte aglomerat. Mă trezesc şi decid să merg pe jos ca in fiecare dimineaţă pentru a evita aglomeraţia din RATB. Cobor in faţa blocului şi o iau pe Strada Sibiu, dinspre drumul Tabderei spre Bd Timişoara...



Dimineaţa, ora 07.40- 08.00. Trafic foarte aglomerat. Mă trezesc şi decid să merg pe jos ca in fiecare dimineaţă pentru a evita aglomeraţia din RATB. Cobor in faţa blocului şi o iau pe Strada Sibiu, dinspre drumul Tabderei spre Bd Timişoara.

Ajung la benzinărie şi văd trotuarul plin de maşini "grăbite". Imi fac loc şi imi continui drumul. La un moment dat sunt claxonat, cel din spate imi taie cumva faţa, mai să mă calce pe picior, deschide uşa şi incepe să mă injure că nu ii fac loc să treacă, că el se grăbeşte...etc... , ii fac referire la bunul simţ, el işi bagă ceva... eu imi continui drumul prin noroiul făcut de maşini pe trotuar.

Ajung la Iuliu Maniu şi imi continui drumul pe Vasile Milea spre Regie. Cum trec de Latin Efe Dacia... acelaşi lucru: şoferii nu mai aveau loc nici pe contrasens şi se urcau pe trotuar; m-am făcut că nu văd, ca să nu imi stric inceputul de zi şi am continuat pănă la destinaţie.

intreb Poliţia, cu toată seriozitatea şi fără nici un fel de ironie: ipotetic vorbind: ar fi de condamnat un pieton oarecare, să zicem, care face acelaşi traseu ca şi mine, zilnic, ajunge la capătul răbdărilor şi işi ia dimineaţa de acasă o bătă sau un baston telescopic şi ii dă o lecţie dureroasă unui şofer grăbit? ... Sau altor 2 sau 3 care incalca şi mica bucaţică de trotuar, plină de băltoace cănd plouă,spartă de muncitorii de gaze, apă...etc din lună in lună???!?! ...Sau pietonul ar trebui să se găndească serios să işi cumpere elicopter?!?!

Mulţumesc pentru timpul acordat citiri
Adrian, pieton zi de zi.

×
Subiecte în articol: cetateanul