x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Descoperirea Romaniei Jurnal de caravana - La ziua primarului

Jurnal de caravana - La ziua primarului

de Victor Ciutacu    |    08 Iul 2005   •   00:00
Jurnal de caravana - La ziua primarului

O noua zi, o noua etapa. Dupa o noapte de somn haiducesc la Pensiunea "Poiana Verde" din Albac, ne trezim, luam copiosul mic dejun pregatit de gazdele noastre si, pentru a nu stiu cata oara, ne impartim pe echipe si masini. Agenda mea e varza: notite, numere de telefon, subiecte, carburanti, facturi…

Primarul Albacului, simpaticul Tibi Todea, ne asteapta de la prima ora si ne ofera sprijin. E bucuros ca oamenii Caravanei Jurnalul National-Antena 1-Zapp s-au gandit sa aleaga localitatea sa drept baza de operatiuni. Dupa ce, intr-un final, ajungem la o oarecare concluzie, ne imprastiem "ostile" in teren. Ratacitii din seara precedenta, care ajunsesera la Zalau, raman sa-si linga ranile, sa scrie si sa trimita textele prin Zapp la Bucuresti. Dana, Doru, Adrian si Bogdan-Fittipaldi pleaca spre exploatarea de cupru de la Rosia Poieni, iar Lavinia merge, impreuna cu primarul Todea, sa vada Albacul si sa-l cunoasca pe faimosul lespadar Hosmolete.

URARE. Irina, Dan, Florin-Deveselu si cu mine tasnim direct spre Zlatna, definitia exacta si vie a orasului de someri, sa vedem "minunea" de combinat taiat cu autogenul si spart in milioane de bucati cu barosul. Ne-asteapta primarul Ponoran, jovial, amabil, transparent si… sarbatorit. Ii uram "La multi ani!", ne scuzam cat putem noi de politicos ca am picat intr-un moment nepotrivit, "sugem" toate informatiile necesare si plecam spre adevarata Bosnie care odinioara se chema combinatul de neferoase Ampelum Zlatna. Nu inainte de a promite edilului ca-i vom onora invitatia de a bea impreuna un pahar in cinstea lui. Iar noi - oameni de cuvant fiind - ne respectam intotdeauna promisiunile, motiv pentru care va spunem si dumneavoastra, cititorilor nostri, ca primarul Ponoran are o tuica extraordinara si un vin deosebit.

Grozavia pe care am vazut-o, in speta, ruinele unui edificiu-model al industriei socialiste, o veti gasi descrisa pe larg in ziarul nostru de maine, dar, daca sunteti excesiv de curiosi, aflati ca eu personal nici acum nu mi-am revenit din soc. Daca n-as fi vazut cu ochii mei, as fi jurat ca asa ceva nu exista.

In drumul nostru de intoarcere vedem si fotografiem castelul familiei Albani, locul unde a turnat Sergiu Nicolaescu faimosul film "Noi, cei din linia intai". E superb chiar si parasit, dar - se putea altfel? - la etaj pasc vacile. Doamne, cum putem sa ne mai batem joc de frumusetile pe care altii le-au construit cu truda si pasiune…

NU RATATI!
In ziarul de maine:
  • Zlatna - orasul somerilor fara speranta de mai bine
  • "Bosnia" din incinta fostului Combinat de Neferoase Ampelum
  • INTRATI IN CONTACT CU ECHIPA!
    Jurnalul National va asteapta sa contactati echipa noastra. Pentru orice sugestii va punem la dispozitie numarul de telefon 224.39.94, faxul 318.20.35 si adresa de e-mail caravana@jurnalul.ro.
    ×
    Subiecte în articol: descoperirea romaniei