x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Despre Feteşti, "muncipiu", viitoare baza NATO,

Despre Feteşti, "muncipiu", viitoare baza NATO,

02 Apr 2008   •   00:00
Despre Feteşti, "muncipiu", viitoare baza NATO,

Un motiv foarte bun pentru informarea participantilor la summit'ul NATO este exemplul orasului Fetesti, "muncipiu" pardon, viitoare baza NATO, aeroport ce va deservi ca baza pt avioanele aliantei; in viitorul apropiat, cea mai mare baza aeriana din sud-estul Europei.



Un motiv foarte bun pentru informarea participantilor la summit'ul NATO este exemplul orasului Fetesti, "muncipiu" pardon, viitoare baza NATO, aeroport ce va deservi ca baza pt avioanele aliantei; in viitorul apropiat, cea mai mare baza aeriana din sud-estul Europei.


Primul motiv este cel al protectiei mediului, orasul nu beneficiaza de o groapa de gunoi ecologica, toate gunoaiele, de toate tipurile fiind aruncate fara nici un fel de autorizatie sau temei legal. Imprejurimile orasului sunt pline pana la refuz, murdare, adevarate focare de infectie. Ca sa nu ne amintim de altfel de spatiile verzi ale orasului: inchiriate, vandute sau licitate fiecaruia a stiut unde sa plateasca...


Toate acestea se desfasoara cu buna stiinta din partea celor care trebuie (sau mai bine zis care ar trebui) sa isi faca datoria de functionari platiti pt asta,in frunte cu primarul orasului.


Malul bratului Borcea in dreptul localitatii aste sub orice critica, si numai daca ne gandim la cuantumul amenzilor ce ar trebui aplicate si care de fapt nu au fost niciodata date cuiva...gunoi menajer, animale moarte, sute de mii de plastice, pungi, pet'uri samd. Toate astea tinand cont de faptul ca cel mai mare punct al politiei de frontiera este exact in mijlocul acestei zone. Politia comunitara nu a ajuns niciodata in acea zona, iar de restul nici nu vreau sa pomenesc.


Si daca tot am pomenit de acestia, poate sunt prea ocupati..., braconajul electric cat si cel al sturionilor fiind la cel mai ridicat nivel din tara. Numai intre kilometrii 44-48 s'au pescuit TONE de sturion, cu toate ca acesta este interzis total...la doar cativa km de postul tovarasilor politisti. Poate ei isi fac datoria si chiar acolo nu se pescuieste... ca si in zona bratului "Bala", care traverseaza Balta Ialomitei, locul in care somnii de altadata uriasi au disparut in totalitate.

Sau domnii procurori de la Fetesti sunt mai blanzi, doar daca vreti sa verificati cator dosare facute de politisti pt braconajul electric, l'i sau "schimbat incadrarea" astfel incat nimeni nu a patit nimic.


Sunt peste 25 de posesori de aparate pt asa ceva, 2 chiar in randul politistilor de frontiera, in afara de "turisti"...


Toate acestea se desfasoara in mare parte cu buna stiinta a domnului primar, el fiind de altfel unul dintre capeteniile "lumii interlope" fetestene.

Un alt aspect este legat de procesul de invatamant, in legatura directa cu odraslele cadrelor de la aceeasi baza aeriana, in care copii angajatilor bazei militare invata. In afara scolilor din asa zis "centrul orasului" toate scolile din zona veche, cartierele marginase, toate, nu cred ca au autorizatie sanitar veterinara, nu pot avea din punct de vedere sanitar-veterinar, toate toaletele acestor scoli arata si miros mai rau decat cele din evul mediu.


DAR in schimb au termopane, in urma unui contract al aceluias primar PSD, cu unul din producatorii locali. Care de altfel au exact calitatea dorita si pretul pe masura...

 Si ca sa fie si "bomboana pe coliva", ultimul proiect al primariei in colaborare cu cativa dintre "profesorii destepti" ai Fetestiului, cea mai mare crima pt elevii liceului teoretic si nu numai - distrugerea totala a bazei sportive, una dintre cele mai complexe din tara la nivelul invatamantului liceal.


Cel mai indicat este un fotoreporter pe care il pot ajuta (transport, locuri, un fel de ghid) care sa vina la "locul faptei" , in acest asa zis municipiu in care taxele locale sunt cheltuite dupa bunul plac.

Puteti gasi atasat doar o singura poza, facuta la doar 5 metrii de malul bratului Borcea...

 Cu respect,
unul dintre musafirii de ocazie al acestui oras
   

×
Subiecte în articol: cetateanul