x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Despre sanatate, in Romania

Despre sanatate, in Romania

de Jurnalul National    |    24 Aug 2007   •   00:00
Despre sanatate, in Romania

Stimate Dle Ciutacu. Va rog aveti rabdare si cititi si acest mail. Daca nu l-ai sters deja, atunci va multumesc.E primul semn ca putem face ceva.

Va rog aveti rabdare si cititi si acest mail. Daca nu l-ai sters deja, atunci va multumesc.E primul semn ca putem face ceva.Â

Ma numesc Radu Ilinca si sunt fost prep. univ. la Univ. Tehnica din Iasi. Din luna sept 2007 voi fi masterand bursier la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich, Elvetia. Dar asta conteaza mai putin.Â

Acest mesaj va ofera o cazuistica clara despre ceea ce inseamna sanatatea in Romania, firmele de medicamente, etc . Spre deosebire de sutele de mesaje de acest gen pe care sigur le primiti, acesta este argumentat si cu dovezi, nume, fara BIP-uri, semnate "un grup de prieteni", etc.

Pe scurt, ieri, 22 august am fost la filiala ieseana a SensiDent (parte a grupului Sensi , ce contine si farmaciile SensiBlu). Am fost sa imi cumpar cateva produse stomatologice de uz profilactic pt. ca tin la dintii mei. Fiind un cumparator de buna credinta, nu am mai verificat produsele (3 doze cumparate). Cand am ajuns acasa, am vazut ca din cele 3 doze, 2 sunt expirate din aprilie 2007, iar pe eticheta scrie FREE_SAMPLE. Stiti si Dvs ce inseamna asta.

Alaturat, aveti pozele (produselor, facturii, chitantei) care dovedesc acest lucru (daca vreti va pot si trimite factura pe fax). Dar asta nu e mare lucru. Asa e Romania.

Ce e trist e altceva. La OPC mi s-a spus ca nu se poate face nimic, doarece cumparatorul este persoana jurdica si nu persoana fizica, deci nu e de competenta lor. La Sanepid, mi s-a spus ca nu pot dovedi ca aceste produse expirate sunt din depozitul SensiDent ...deci iata ca se poate ca un distribuitor de medicamente sa aiba in depozit produse expirate de luni de zile pe care sa le poata comercializa fara probleme, iar Sanepidul prefera sa nu stie.

La Garda Financiara, unde am intrebat cum se face ca firma imi factureaza niste produse pe care scrie FREE_SAMPLE, mi s-a spus ca nu e de competenta lor, mesajul fiind in engleza.
Â
Sigur, poate va ganditi ...cine m-a "montat". M-a montat o singura chestie. Dorinta de a face ceva , macar de a spune, asa cum faceti si Dvs, cateodata, pe sticla despre mizeriile pe care le sufera romanii zi de zi. Aici este vb. de niste bani castigati pe sangele unor oameni care au o singura vina: aceea ca nu stiu. Peste o luna nu voi mai fi in tara. Voi fi in Elvetia. Dvs aveti o familie , se vede pe blog,fericita. Eu cred ca putem face ceva. Macar sa aratam. Dvs ce credeti ?

Cu stima,
Radu Ilinca.

×
Subiecte în articol: cetateanul