x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Electrica: mai dator decât era

Electrica: mai dator decât era

16 Feb 2008   •   00:00

Luna aceasta, o dată cu factura de energie pentru luna ianuarie, care avea pe ea data de 17 ianuarie, deşi a sosit la data 26, am avut sur­priza să găsesc o somaţie de pla­tă a unei restanţe...

Un proverb românesc zice că “o nenorocire nu vine niciodată singură”. Am mai scris că, în luna decembrie, cei de la Electrica  mi-au tăiat curentul, deşi nu primi­sem somaţia de plată, başca am mai stat şi vreo două zile fără ener­gie electrică după ce plătisem, până să ajungă de la Poştă la Electrica o amărâtă de confirmare de plată pentru ca “Dorelii” de la com­panie să conecteze înapoi două ca­bluri. Luna aceasta am păţit alt­ceva: o dată cu factura de energie pentru luna ianuarie, care avea pe ea data de 17 ianuarie, deşi a sosit la data 26, am avut sur­priza să găsesc o somaţie de pla­tă a unei restanţe. Mă uit pe suma de plată: 57,08 lei, exact cât era o factură pentru care mi se tă­ia­se curentul în decembrie. Ziua ur­mătoare, înarmat cu facturile şi chitanţele de pe ultimele trei luni mă prezint la oficiul Electrica din cartier. De data asta nu era coadă, însă la biroul de reclamaţii şi probleme contractuale era în faţa mea o altă doamnă cu ace­laşi gen de pro­blemă. Nu trec decât zece minute, timp în care doamna s-a certat cu casiera, sau ce era cealaltă doamnă din spatele ghi­şeului, şi îmi vine rândul. Doamna din faţă pleacă tot fără să-şi rezolve pro­blema. Scot teancul de acte şi îmi prezint doleanţa la ghişeu.

Doamna verifică prin hârtii, la un moment dat observă că su­mele sunt aceleaşi, mă gân­deam că se rezolvă repede spre deosebire de precedenta vizită. După alte verificări şi confruntări de hârtii şi programe de calculator mi se dă verdictul: “Trebuie să plătiţi, somaţia este pentru factura din luna septembrie”. Când aud asta, să turbez, nu venisem cu acte decât pe ultimele trei luni, iar tanti îmi zicea de ceva vechi de cinci luni. Hotărât însă să nu mai plătesc încă o taxă de reconectare de 80 de lei, factura găsită “instant” de Electrica şi să mai rămân alte două zile fără curent, renunţ la tot şi plătesc.

Întrebarea mea este cum de mi-au dat în decembrie acceptul pentru reconectare, când re­co­nec­tarea asta se face numai după ce nu mai apari ca fiind datornic la Electrica? Pe atunci nu eram datornic pe luna decembrie şi, brusc, în ianuarie şi-au adus aminte că sunt? Aştept cu interes ur­mă­toarea factură, poate de data asta voi fi pus să plătesc cablurile furate de pe stâlpi sau pagubele din sistem.

 

Bun de plată!?

“Aştept cu interes următoarea factură, poate de data asta voi fi pus să plătesc cablurile furate de pe stâlpi sau pagubele din sistem

 

×
Subiecte în articol: electrica cetateanul