x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Fă-ţi de lucru cu Consulatul Romăniei din Madrid!!!

Fă-ţi de lucru cu Consulatul Romăniei din Madrid!!!

28 Noi 2007   •   00:00

După căteva zeci de incercari să prinzi firul liber, iţi răspunde o voce plată, de robot plictisit : "Dacă doriţi să vă enervez in limba romănă, apăsaţi tasta....; dacă aveţi de lucru cu noi, trăgeţi-vă un şut in fund; dacă vreţi să ne injuraţi, aveti grijă să nu vă auzim...".


După căteva zeci de incercari să prinzi firul liber, iţi răspunde o voce plată, de robot plictisit : "Dacă doriţi să vă enervez in limba romănă, apăsaţi tasta....; dacă aveţi de lucru cu noi, trăgeţi-vă un şut in fund; dacă vreţi să ne injuraţi, aveti grijă să nu vă auzim...".

Adica te pune să tastezi de cel putin 10 ori, pănă ajungi in sfărşit la numarul care nu raspunde!


Hopa jos in metrou şi la drum, spre clădirea onor Consulatului romăn. Pe trotuarul din faţa intrării e plin de oameni de afaceri, care-ţi văra efectiv in ochi ultimele opere de arta ale marilor artişti, genialilor Guţă, Vijelie, Adrian tembelul minune, etc.

La poartă dai peste un zid impozant, format din 4-5 bronzaţi care-ţi oferă serviciile de intermediere, in termen scurt, fără multe deplasări, şi contra unei "modeste" contribuţii caritabile şi benevole, in euro, pentru emanciparea rasei bronzate. Evident nu uită să te avertizeze că dacă nu-i iei in seamă, o să faci un du-te vino, că o să te cunoască toţi căinii comunitari din zonă.

Dacă reuşesti să-i păcăleşti, adică să le spui că ai prize de putere instalată mai mare decăt prizele lor, şi că esti aşteptat, mormăie nemulţumiti dar se dau incet intr-o parte, scuipănd in urma ta, probabil ca să-ţi poarte noroc.

In sfărşit, pătrunzi in cladire PRIN uşă. Nu e un eufemism - uşile de fapt sunt incuiate, dar sunt de tipul celor cu sticla de sus păna jos, şi cum sticla lipseşte cu desăvărşire nimeni nu se mai oboseşte să descuie. La fel se intămplă cu uşa ce dă in curtea interioară, unde-i spaţiul amenajat pentru completarea documentelor.

In interior, plin de lume, zilnic. Dacă nu te intimidează privirea duşmănoasa a unui funcţionar plictisit ce iese din cănd in cănd să vadă ce "vrea aştia",(l-ai frustrat de o cotă parte din taxa neimpozabilă calculată la intermediari), indrăzneşti chiar să spui ce doreşti.

Iata un fragment de dialog halucinant, dar absolut real :
- Ce vrei?
- Doresc o programare pentru o imputernicire
- Vezi la portar!
- Şi unde-i portarul?
- Pe aici, intreabă şi tu femeia de serviciu!
- Şi unde-i femeia de serviciu???
- Ieşi prin curte şi aşteaptă, mai iese şi ea pe afară!

Indrăzneşti să intri intr-un culoar, deh - nevoia te impinge, şi te trezeşti prins de măna şi impins cu brutalitate inapoi de un căine de pază, sau agent, semianalfabet dar spaniol, intămplator cu placa de "Vigilante de seguridad" aparţinănd firmei "Grupo 10", cu numărul 90584. Intrebi de ce te impinge, de ce se poartă brutal (ca să nu mai vorbim că perimetrul consulatului e teritoriu romănesc!!!), şi-ţi răspunde nonşalant: "Porque me dan las ganas!"(Că aşa am eu chef!)

Să mai adaug doar că dacă la intrarea in Consulat ar fi scris "Halta Aruncaţii din Deal", aspectul Consulatului ar fi justificat pe deplin firma.


Trimit textul ăsta, fără nici un fel de exagerări in conţinut, Preşedinţiei Romăniei, Cabinetului Primului ministru, Ministerului Afacerilor Externe, ziarelor digitale, şi, dacă nu primesc un răspuns pertinent, sau măcar o dovadă că cineva dintre cei care nu-şi merită lefurile indecente l-a citit, in termenul prevăzut de lege, o să inaintez un denunţ tuturor organizaţiilor europene cărora le pot găsi adresa in internet.

Sper că nu aşteaptă nimeni să inchei textul "Cu stimă şi respect..." !
Romulus Albu , Madrid

NR: Redactia precizeaza ca materialele publicate in aceasta rubrica sunt primite de la cititori.
In consecinta, responsabilitatea pentru contiinutul acestora apartine in totalitate celor ce s-au exprimat parerile, prin mail, pe adresa cetateanul@jurnalul.ro.


×
Subiecte în articol: cetateanul