O femeie din Bucureşti se judecă de 10 ani prin instanţele româneşti, după ce a fost acuzată de către un avocat că l-a calomniat. Femeia susţine că a fost condamnată pe nedrept şi obligată să plătească aproximativ 300 de milioane cheltuieli de judecată. La unul din termenele de judecată avocatul şi-a completat o adeverinţă medicală în fals, pentru a nu se prezenta la proces. El a motiat că a falsificat adeverinţa pentru că procesul se ţinea în Vinerea Mare.
Totul a început în anul 1998, când Stana Giurgia, cetăţean german de naţionalitate română, s-a judecat cu Gheorghe Crăciun pentru o bucată de pământ, pe care femeia susţine că o moştenise de la mama ei. Prezent la aceea vreme în sala de judecată, avocatul Ştefan Diaconescu s-a simţit insultat şi calomniat de Stana Giurgia, căreia i-a făcut o plângere penală. Contactat telefonic, avocatul Diaconescu a spus că "Atunci nu îl reprezentam pe Crăciun Gheorghe. Era pe la Curtea de Apel şi ea a venit cu o falcă în cer şi una în pământ, încă nu venise judecătorii în sală, şi m-a acuzat că i-am cerut mită 5000 de dolari. Dar ce eram eu funcţionar public ca să-i cer mită? Atunci o reprezentam pe bunica lui Crăciun Gheorghe, nu pe el”. La proces, în apărarea sa avocatul a adus şi doi martori: Ramona Gabriela Hăidăutu şi Gheorghe Crăciun. Stana Girugia a depus o plângere împotriva celor doi martori ai avocatului pentru mărturie mincinoasă. Martorii au fost apăraţi în proces de avocatul Ştefan Diaconescu.
ADEVERINŢA
La unul din termenele de judecată avocatul Ştefan Diaconescu nu a vrut să se prezinte în faţa judecătorilor, aşa că a falsificat o adeverinţă medicală, pe care o primise în alb de la un medic. Stana Giurgia nu a ratat ocazia şi a facut plângere împotriva avocatului pentru fals. Şeful Poliţiei Judiciare, comisarul şef Aurel Smochină i-a comunicat că "după finalizarea anchetei la 22 ianuarie 2004 , dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 4 cu propunere de trimitere în judecată a lui Diaconescu Ştefan sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals”. Procurorul de caz a decis să-l scoată pe avocat de sub urmarire penală, deoarece faptele nu prezintă pericol social şi l-a amendat doar cu 10 milioane de lei vechi. Nemulţumită de decizia procurorului, Stana Giurgia s-a adresat instanţei de judecată. La proces însă, judecătorul a ţinut cont că avocatul nu le-a dat de lucru judecătorilor în Vinerea Mare a Paştelui şi a considerat că amenda de 10.000.000 lei vechi este îndestulătoare pentru avocat. Aşadar, orice este posibil în România.
Citește pe Antena3.ro