x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Campaniile Jurnalul Final de festival folk la Braşov

Final de festival folk la Braşov

de Libiu Mateescu    |    23 Aug 2010   •   00:00

Ultima ediţie a Festivalului de folk "Kronstadt folk you" s-a încheiat sâmbătă cu un concert de excepţie susţinut de formaţiile Seva, Cantos, Maza, Emeric Set şi Conexiuni, totul asortat cu un joc de lasere cum braşovenii nu au mai văzut de multă vreme.

Braşovenii au avut astfel ocazia să asculte ce este mai bun în muzica folk contemporană timp de cinci săptămâni, sub patronajul Jurnalului Naţional şi al Fundaţiei Culturale Marius Tucă, (fondatori ai Mişcării de Rezistenţă vs incultura şi subprodusul muzicale promovate tot mai mult de unele ziare, posturi tv, radio etc.), care organizează şi suita de concerte "Folk You!".

Toţi participanţii, artişti şi spectatori, şi-au luat rămas bun de la folkul acestei veri braşovene şi de la Arena Agrement, cu promisiunea de a reveni anul viitor. "Vom permanentiza acest festival, cu sprijinul Jurnalului, al lui Marius Tucă, indiferent de greutăţile pe care le vom întâmpina, inclusiv financiare", a declarat Ruxandra Machidon, unul dintre organizatori.
Relevante au fost şi părerile unor spectatori, în special cea a lui Dumitru Prunariu, celebrul cosmonaut român, care a participat la concertul folk de acum o săptămână, de la Arena Agrement.
"Este muzica tinereţii noastre, dar şi a tinereţii voastre. Marius Tucă şi Jurnalul Naţional trebuie să continue cu îndârjire această mişcare culturală, prin care putem renaşte", a spus generalul braşovean Dumitru Prunariu, preşedintele Comitetului Aerospaţial Român.

×
Subiecte în articol: mişcarea de rezistenţă